eur:
389.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, hogy hol fertőződött meg a hajdúsámsoni gyerekek ebédje

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy miként került a baktérium a majonézes kukoricába.

Bizonyossá vált, hogy a halrudakkal felszolgált majonézes kukorica okozta a szalmonellafertőzést a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc iskola menzáján szeptember közepén – erősítették meg a Cívishírnek a megyei kormányhivatalnál. Miután a beszállítók által vitt alapanyagokból vett termékminták laborvizsgálati eredményei negatívnak bizonyultak, egyértelművé vált, hogy

a 300 megbetegedést okozó szalmonellabaktérium a konyhán került az ételbe annak elkészítése során.

Ám azt egyelőre nem tudják, hogy ki vagy mi által. A kormányhivatal tájékoztatása szerint folynak a különféle vizsgálatok, a személyi felelősség megállapításáról pedig csak az összes eredmény birtokában döntenek, erre még valamennyi időt várni kell.

A portál megjegyezi: a szalmonellás majonézes kukorica szerdai napon (szeptember 18.) került felszolgálásra, a megbetegedések pedig másnap kezdődtek el (a lappangási idő 4-48 óra, átlagosan egy nap). A főzőkonyha bezárásáról szeptember 24-én döntöttek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×