eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozója egy busz vezetőjének papírjait ellenőrzi a 86-os és a 87-es főút közös elkerülő szakaszán. A közlekedési akció végrehajtásának kiemelt feladata az autóbuszok és tehergépkocsik közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok ellenőrzése, mely a járművekre és a vezetőikre egyaránt kiterjed.
Nyitókép: MTI/Kászoni László

Szigorú ellenőrzés kezdődött országszerte

A személyszállító gépjárműveket ellenőrzik, különös tekintettel a menetíró készülékekre, a tachométerekre vonatkozó előírások betartására

A háromnapos országos akció kedden kezdődött, a tematikus ellenőrzésben annak tárgyától eltérő dolgokat csak akkor vizsgálnak, ha azt az ellenőrzés indokolttá teszi. A személyszállítók ellenőrzését a lehető legrövidebb idő, legfeljebb 20 perc alatt végzik el, de ha szabálytalanságot tárnak fel, akkor hosszabb is lehet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

Amennyiben a szakemberek egy járműnél olyan problémát észlelnek, ami azt indokolja, akkor a járművet akár a forgalomból is kivonhatják. Schanda Tamás példaként említette erre, hogy

ha engedély nélküli átalakításokat fedeznek fel, a rendőrséget is bevonhatják, mivel ez a büntető törvénykönyvbe ütközik.

Magyarország rendszeresen részt vesz a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő szervezet,az Európai Útellenőrzési Együttműködés havonta-kéthavonta megrendezett ellenőrzési akcióiban - tette hozzá az államtitkár, így történik ez most is. A közlekedésbiztonsági célokon túl a tematikus ellenőrzések azért is fontosak, mert segítenek kiszűrni és megbüntetni a nem tisztességes piaci szereplőket, akik a szabályokat és törvényeket betartó vállalkozókkal szemben etikátlanul és jogtalanul próbálnak versenyelőnyhöz jutni.

Legutóbb szeptember közepén ellenőriztek, akkor több mint 1300 teherautót és buszt vizsgáltak meg. 155 járműnél tártak fel kisebb-nagyobb szabályszegéseket, nyolc tehergépkocsit tiltottak ki a forgalomból.
Magyarországon az idén öt ilyen akció volt: több mint 5400 személy- és áruszállító járművet ellenőriztek, amelyek közül minden tizediknél találtak problémát.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×