eur:
388.88
usd:
360.65
bux:
68074.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A felújított Podmaniczky Frigyes tér az V. kerületben az átadás napján, 2019. október 3-án. A rekonstrukció során 82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Régóta nélkülözött teret kap vissza Budapest - fotó

Átadták a teljesen megújult Podmaniczky Frigyes teret az V. kerületben, a rekonstrukciója mintegy 1,2 milliárd forintból valósult meg.

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő tér avatóünnepségén Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester elmondta, hogy a rekonstrukció során

82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet.

Az újonnan ültetett fák és a korábbi növényzet megtartása mellet 220 négyzetméternyi cserje- és 40 négyzetméternyi évelőfelületet telepítettek.

A fák gondozása érdekében kétkörös gyökérzónás öntözőberendezést telepítettek, amelynek vezérlését szél- és esőérzékelő szenzor segíti, ez anyagi és környezetvédelmi szempontból is hatékony üzemeltetést tesz lehetővé.

A téren - a trolibusz-végállomás megszüntetésével - jelentősen nőtt a gyalogosok által használható területet, és az útpálya szintbe emelésével a tér gyalogosbaráttá is vált.

A szintén megújult Bank utcán keresztül a Vadász utca irányába továbbvezető új gyalogos-átkelőhelyet építettek ki. A tér északi és déli részén kerékpártárolókat helyeztek el.

Az új természetes lapkő burkolat magas minőségű és hosszú távon is esztétikus megjelenést nyújtó, strapabíró és könnyen tisztítható gránit és porfír.

Jelenleg a téren a műszaki átadás-átvételi eljárás zajlik, amely várhatóan október 20-ig befejeződik. Kisebb munkálatok mellett a tér a gyalogosok számára zavartalanul használható.

A Podmaniczky tér rekonstrukciója mintegy 1,2 milliárd forintból valósult meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×