eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Tisza alacsony vízállása miatt kialakult homokpad a kiskörei vízlépcsőnél 2019. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy fejlesztés előtt a strandok

Folytatódik a Tisza menti strandok fejlesztése, a második ütemben október 15-én 1 milliárd forint keretre írnak ki pályázatot - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Felidézte, a Tisza menti strandok fejlesztése tavaly kezdődött, több mint 700 millió forintból hét település valósított meg strandfejlesztést pályázat révén.

Alapvetően infrastruktúra fejlesztésről van szó, amely többek között

érinti a mosdókat, öltözőket, padokat, a füvesítést, a wifi-hálózat kiépítését, vízi attrakciók kialakítását,

a cél, hogy 2030-ig valamennyi szabad strand európai szintű turisztikai látványossággá fejlődjön - emelte ki a vezérigazgató.

Hozzátette: a program nem fejeződik be, minden évben újabb forrásokat fognak a Tisza menti szabad strandok fejlesztésére biztosítani.

Guller Zoltán szólt arról is, hogy a magyar turisztikai ágazat évek óta 10 százalékos növekedést ér el, a GDP 11 százalékát állítja elő, több mint 400 ezer embernek ad munkát.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×