eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Vasúti szárnyvonalon közlekedő MÁV Start BZMOT személyszállító szerelvény.
Nyitókép: MTI/H. Szabó Sándor - illusztráció

Újabb MÁV-kaland: menet közben szerelte a vonatot a kalauz és a mozdonyvezető

Egy óra negyven percig tartott a Fonyód-Kaposvár út, de sikerült abszolválni.

Viszontagságos utazásról számolt be a sonline.hu egy kaposvári olvasó, aki vasárnap este vasárnap este vonattal szeretett volna hazatérni Fonyódról, de menet közben furcsa zörejeket hallott a jármű motorja felől, és égett szagot érzékelt. Mindezek feltűntek a motorvonat személyzetének is. Megálltak, a vezető és a kalauz befeküdt a vonat alá, és közösen szerelni kezdte.

Az utasok kérdéseire azt felelték, hogy nekik akarnak jót, mert ha kihívják a műszakiakat, minimum másfél óra, amíg odaérnek, és addig a járatnak vesztegelnie kellene. Ehelyett a vezető és a kalauz elhárította a problémát, és folytatták az utat. Menet közben még kétszer megállni kényszerültek a nyílt vasúti pályán, ezért száz perc alatt tették meg a 80 kilométeres távot.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága megerősítette, hogy az említett járatnak műszaki gondjai akadtak: az Öreglakhoz tartozó Tatárvár megállóhelynél a 8831-es számú vonat hátsó motorkocsija „szolgálatképtelenné” vált, mert elfogyott a hűtővize. A továbbhaladás érdekében a hátsó motorkocsi motorját le kellett állítani, és az út további részén csak az első motorkocsi szolgáltatta a vonóerőt, ezért haladt lassabban a vonat.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×