eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Márki-Zay Péter csalódott, amiért Lázár János nem vállalta

Grezsa István lesz Márki-Zay Péter kihívója Hódmezővásárhelyen. A miniszteri biztos önálló jelöltként indul el a polgármesteri posztért. A Fidesz egyelőre nem jelentette be, hogy támogatja őt. Az ellenzéki városvezető csalódottan fogadta, hogy mégsem Lázár Jánossal kell megküzdenie októberben.

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete Lázár János országgyűlési képviselőt, volt minisztert és egykori polgármestert kérte fel az indulásra, de ő nem vállalta, mert úgy érzi, azzal csak tovább nőne a Csongrád megyei város megosztottsága. A tavaly februári időközi választáson összellenzéki támogatással hatalomra került, és azóta Mindenki Magyarországa néven politikai mozgalmat indító Márki-Zay Péter független polgármester azonban nem marad kihívó nélkül.

Hétfőn Grezsa István orvos, fideszes önkormányzati képviselő és miniszteri biztos bejelentette, hogy önálló jelöltként elindul az októberi választáson. A helyi kórház előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy

megszólította a szülőföld.

"Ez a következő októberi választás arról fog szólni, hogy lesz-e olyan polgármesterjelölt, aki képes-e a sebeket begyógyítani, és képes-e ebből a végleges megosztottságból egy olyan békét teremteni, amely minden városfejlesztés, és minden városfejlődésének az alapja" – emelte ki.

Márki-Zay Péter csalódottan fogadta, hogy nem Lázár János lesz az ellenfele. A polgármester az ATV-ben beszélt erről. "A bejelentést két héttel korábban úgy értelmeztem, ha már nyilvánvalóan tőle nem független helyi Fidesz-elnök felkéri, akkor ő erre nem fog nemet mondani. Úgyhogy

személy szerint csalódtam,

amikor mégis azt olvastam, hogy nem vállalja, hiszen fél a győzelemtől, ahogyan ő fogalmazott. És egy független valaki, aki képes egyesíteni a várost, nyilvánvalóan nem fideszes, korábban tippeltük, hogy egy hölgy, egy független hölgy lesz majd, ehelyett egy fideszes férfi lett, aki a bejelentéskor azt a nem túl hihető állítást is tette, hogy senkivel nem konzultált, hogy teljesen a saját elhatározásából jutott erre, és támogatói csak a családja és barátai. Nyilván a mögötte lévő emberek, a bejelentés pillanatában azért szimbolizálták, hogy mennyire hiteles ez a kijelentés. És nem utolsó sorban az is kérdéses, hogy az időzítés szempontjából mennyire hihető az, hogy a haza hirtelen hívása motiválta két nappal azután, hogy Lázár János bejelentette, hogy nem ő vállalja" – fogalmazott.

A Fidesz és Lázár János egyelőre nem jelentette be, hogy támogatja Grezsa István polgármester-jelöltségét Hódmezővásárhelyen. A miniszteri biztos ugyanakkor jelezte, hogy számít a pártok, a civilszervezetek és a vállalkozók segítségére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×