eur:
393.76
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A dél-koreai elnöki hivatal által közreadott képen Mun Dzse In dél-koreai államfő válságtanácskozást tart a dunai hajóbalesettel kapcsolatban a szöuli elnöki hivatalban 2019. május 30-án. Az előző estén a Viking Sigyn luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, amitől a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kétfős magyar személyzettel a fedélzetén. A balesetben legkevesebb hét ember életét vesztette, többen megsérültek, 19-en eltűntek.
Nyitókép: Mun Dzse In dél-koreai államfő válságtanácskozást tart a dunai hajóbalesettel kapcsolatban a szöuli elnöki hivatalban 2019. május 30-án. MTI/AP/Dél-koreai elnöki hivatal

A hajóbaleset miatt felhívta Orbán Viktort Dél-Korea elnöke

Mun Dzse In dél-koreai elnök telefonon beszélt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel, és arra kérte a magyar kormányt, hogy továbbra is tegyen meg minden tőle telhetőt a budapesti hajóbalesetben eltűnt dél-koreai turisták mentésében - közölte a szöuli elnöki hivatal szóvivője.

A 15 perces beszélgetésben Mun megköszönte, hogy a magyar hatóságok "aktívan végzik a mentési műveleteket" - tette hozzá Ko Min Dzsung.

A dél-koreai elnök kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtök reggel a dél-koreaiak budapesti vízi balesete miatt. Később bejelentették: Kang Kjung Vha külügyminiszter vezetésével a 18 fős operatív csoport még csütörtökön Budapestre indul, valamint a magyar fővárosba küldenek egy 13 fős mentőcsoportot, zömmel búvárokat.

Heten meghaltak és 21-en eltűntek a balesetben, amelyben összeütközött két hajó szerda este Budapesten a Dunán, és az egyik elsüllyedt. A kisebb hajó, a Hableány fedélzetén 35-en tartózkodtak, ebből ketten a legénységhez tartoztak. A turisták legtöbbje 40 és 50 év közötti volt, egy hatéves gyerek, és egy hetvenes éveiben járó férfi is volt közöttük - mondta egy meg nem nevezett dél-koreai minisztériumi tisztségviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×