INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

hajóbaleset

dél-korea

elnök

orbán viktor

A dél-koreai elnöki hivatal által közreadott képen Mun Dzse In dél-koreai államfő válságtanácskozást tart a dunai hajóbalesettel kapcsolatban a szöuli elnöki hivatalban 2019. május 30-án. Az előző estén a Viking Sigyn luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, amitől a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kétfős magyar személyzettel a fedélzetén. A balesetben legkevesebb hét ember életét vesztette, többen megsérültek, 19-en eltűntek.

A hajóbaleset miatt felhívta Orbán Viktort Dél-Korea elnöke

Infostart / MTI

Mun Dzse In dél-koreai elnök telefonon beszélt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel, és arra kérte a magyar kormányt, hogy továbbra is tegyen meg minden tőle telhetőt a budapesti hajóbalesetben eltűnt dél-koreai turisták mentésében - közölte a szöuli elnöki hivatal szóvivője.

A 15 perces beszélgetésben Mun megköszönte, hogy a magyar hatóságok "aktívan végzik a mentési műveleteket" - tette hozzá Ko Min Dzsung.

A dél-koreai elnök kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtök reggel a dél-koreaiak budapesti vízi balesete miatt. Később bejelentették: Kang Kjung Vha külügyminiszter vezetésével a 18 fős operatív csoport még csütörtökön Budapestre indul, valamint a magyar fővárosba küldenek egy 13 fős mentőcsoportot, zömmel búvárokat.

Heten meghaltak és 21-en eltűntek a balesetben, amelyben összeütközött két hajó szerda este Budapesten a Dunán, és az egyik elsüllyedt. A kisebb hajó, a Hableány fedélzetén 35-en tartózkodtak, ebből ketten a legénységhez tartoztak. A turisták legtöbbje 40 és 50 év közötti volt, egy hatéves gyerek, és egy hetvenes éveiben járó férfi is volt közöttük - mondta egy meg nem nevezett dél-koreai minisztériumi tisztségviselő.

Nyitókép: Mun Dzse In dél-koreai államfő válságtanácskozást tart a dunai hajóbalesettel kapcsolatban a szöuli elnöki hivatalban 2019. május 30-án. MTI/AP/Dél-koreai elnöki hivatal
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018