INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

hableány

hajóbaleset

duna

Rendőrségi motorcsónak a Duna fővárosi szakaszán, a Csepel-szigetnél 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Parlament közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén.

Már jóval Budapest alatt is keresik a hajóbalesetben eltűnteket

Infostart

A Duna Bács-Kiskun megyei szakaszán megerősítették a figyelőszolgálatot. Hetekbe telhet, mire mindenkit megtalálnak - ha megtalálnak.

A szerda esti budapesti hajóbaleset után már a fővárostól jóval délre is keresik azt a 21 embert, akiről jelen pillanatban nem tudni semmit - ismert, a katasztrófában hét holttestet azonosítottak, hét túlélő van, mindegyikük dél-koreai.

A mentési munkálatokat már az éjszaka kiterjesztették a Duna Bács-Kiskun megyei szakaszára is, sőt egészen a déli határig megerősítették a kikötői figyelőszolgálatokat, a Baon.hu összeállítása szerint a helyiek hetekig tartó munkának gondolják, mire mindenkit megtalálnak.

Minden Dunához közeli mentőállomáson készenlétben tartottak egy mentőt arra az esetre, ha valaki testet fedezne fel a vízben vagy a parton. Úgy tudni, a mentős riadót csütörtök délelőtt 9-kor megszüntették, ami arra utal, hogy a hatóságok már nem számítanak rá, hogy túlélőt találnak.

A Duna jelenlegi sodrása 5-7 km/h, vagyis hosszú órákig, akár fél napig is eltarthat, mire Bács-Kiskun megye partjaihoz érnek az áldozatok.

A mentést nehezíti a folyó szeszélyes vízállása: az elmúlt egy-két nap enyhe apadását hamarosan majd egyméteres emelkedés követi, ráadásul az esős-ködös idő és a legfeljebb 12-14 fokos vízhőmérséklet sem kedvez a keresésben résztvevő hatóságoknak.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018