eur:
394.08
usd:
369.83
bux:
65692.96
2024. április 23. kedd Béla
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány? címmel tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. június 14-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Kormányinfó - Hatályba léphet július elsején a családvédelmi akcióterv öt eleme

Négy nappal a miniszterelnök és az amerikai elnök washingtoni tárgyalása után, és bő egy héttel az Európai Parlamenti választás előtt tart Kormányinfót Gulyás Gergely miniszterelnökséget irányító miniszter és Hollik István kormányszóvivő. Kövesse percről percre!

2019.05.16. 11:40

Mészáros Lőrinc beutazási tilalmáról is kérdezték

Álhírekről nem tárgyalnak komoly emberek – így kommentálta Gulyás Gergely azt a kérdést, szóba került-e a kormányülésen vagy az amerikai tárgyalásokon a Wall Street Journal értesülése, miszerint az amerikai kormány beutazási tilalmat fontolgat Mészáros Lőrinc ellen.

2019.05.16. 11:36

Megfelelőek a Péterfy ólomköpenyei - ezt mondta az EMMI

A miniszter idézte a Kásler Miklós vezette minisztériumtól kapott közleményt, amely szerint minden alapot nélkülöz, hogy nem megfelelőek a Péterfyben használt sugárvédelmi köpenyek. Azokat korábban megvizsgáltak, ennek érvényesség idén júliusban jár le.

2019.05.16. 11:10

Ismét az MTA-ról kérdezik

Gulyás Gergely megerősítette: a kormány nem akarja, hogy az MTA alatt maradjon a kutatóintézeti hálózat, mert véleménye szerint az más keretek között hatékonyabban működne, és sokkal több pénzt, több tízmilliárd forintot kaphatna. A parlament még a nyári szünet előtt meg fogja változtatni a kérdésben a szükséges törvényeket.

2019.05.16. 11:04

Tárgyalnak Ahmed H. kiutasításáról

A terrorcselekmény miatt elítélt és kiutasított férfi addig idegenrendészeti őrizetben marad Magyarországon, amíg ezek a tárgyalások le nem zárulnak. Gulyás Gergely elmondta, a férfi családja Németországban él, Ciprus pedig nem akarja befogadni.

2019.05.16. 11:00

Nem lesz fennakadás a debreceni BMW-beruházásban

A Mercedes ügyében még tájékozódnia kell a kormánynak - így reagált Gulyás Gergely, amikor azt firtatták, hogy sajtóhírek szerint leállt a kecskeméti fejlesztés. A miniszter ugyanakkor hozzátette, a debreceni BMW-gyárat nem érinti a német autóipar visszaesése, ott nem lesz fennakadás.

2019.05.16. 10:58

Az EP-választás után jöhetnek a néppárti bölcsek

Arra a kérdésre, hogy a sajtóhírek szerint Orbán Viktor nem akar találkozni a Fideszt monitorozó néppárti háromtagú bölcsek tanácsával Gulyás Gergely azt mondta, a Néppárttal abban állapodtak meg, hogy a választás után jöhetnek. A miniszter megjegyzést tett ezzel kapcsolatban a német köztelevízióra, amely szerinte nincs jobb állapotban, mint egy diktatúra televíziója.

2019.05.16. 10:50

Kövér László homoszexuálisokat érintő megjegyzéséről kérdezték Gulyás Gergelyt

Az Országgyűlés elnöke az Index tudósítása szerint egy zuglói lakossági fórumon azt mondta: "egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak". Gulyás Gergely a Kormányinfón kérdésre válaszolva ezt úgy kommentálta, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartani az emberi méltóságot, az alkotmányos szabályozás ugyanakkor egyértelmű, egynemű párok nem fogadhatnak örökbe gyereket, és nem házasodhatnak. "Nem tartjuk helyesnek, ha egy gyereknek két apával kell felnőnie."

2019.05.16. 10:45

Facebook - Gulyás Gergely nem örül, hogy felmerült a cenzúra kérdése

A Mediaworks lapjainak Facebook-letiltásáról kérdezte a minisztert az M1 Híradója. Gulyás Gergely azt mondta, nem örül, hogy a Facebookon egyre többször merül fel annak gyanúja, hogy cenzúráznak, a magyar kormány a szólásszabadság pártján áll. A miniszter ezt az eljárást akkor is elfogadhatatlannak tartaná, ha ellenzéki lapokkal történne hasonló. Arra a kérdésre, hogy a kormány bevonná a Facebookot valamilyen állami fennhatóság alá, a miniszter azt mondta, meg kell vizsgálni ennek lehetőségét.

2019.05.16. 10:37

Babaváró hitel - azt ígérték, nem lesz eljárás

Gulyás Gergely szerint a családvédelmi akcióterv öt eleme a terveknek megfelelően július 1-én hatályba léphet. A babaváró hitellel és a tiltott állami támogatással kapcsolatos lehetséges brüsszeli eljárásról azt mondta: a kormány kért egy előzetes támogatólevelet Brüsszelből, azt azonban nem kaptak, csak szóbeli garanciát az Európai Bizottságtól, hogy nem lesz eljárás.

2019.05.16. 10:25

Migráció - A kormány szerint a lisszaboni szerződés nem ad lehetőséget a kvótarendszerre

A bevándorlás és a határvédelem ügyét el kell venni az Európai Bizottságtól és az uniós belügyminiszterek tanácsára kell bízni a kormány szerint.

2019.05.16. 10:22

Kína, USA, Oroszország

Minden világhatalommal, amellyel a magyar gazdaság szempontjából fontos az együttműködés, jó kapcsolatokat ápol a kormány. Gulyás Gergely Kínát, az Egyesült Államokat és Oroszországot említette, utalva az elmúlt hetek tárgyalásaira.

2019.05.16. 10:19

A gazdasági eredményekkel kezd Gulyás Gergely

Áttekintették a gazdaság helyzetét, az 5,3 százalékos növekedés az Európai Unió 28 tagállama közül a legjobb. Reálisak a gazdasági célok, ugyanakkor a kormány tisztában van azzal, hogy a vezető uniós országok gazdasági növekedésének lassulása hatással lehet a magyar gazdaságra is. a további növekedés érdekében két hét múlva döntenek a gazdaságvédelmi akciótervről. Részleteket erről nem mondott, csak annyit, hogy folytatódnak a bérfejlesztések. A költségvetési törvényt július 4-én nyújtják be az országgyűlésnek és július 12-én fogadhatja el a parlament.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×