INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

erdő

kirándulás

túra

Kopjafától Szerelem-dombon át Baromjárásig - tavaszi túraajánlatok

Kopjafától Szerelem-dombon át Baromjárásig - tavaszi túraajánlatok

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Szép lesz az idő a hosszú hétvégén, ezért érdemes betervezni egy hosszabb vagy rövidebb erdei kirándulást. Az InfoRádió útvonal-ajánlatai következnek túrázóknak..

Az Alföldi Kéktúra harmadik szakasza a volt Petróczi iskolától indul, de nem muszáj követni, lehet egy körtúrát is tenni a Kopjafa-Öttömös-Szerelem-domb-Geodéziai torony-Baromjárás-Back-kápolna-Bácsboristai legelő útvonalon, és akkor nem kell visszabuszozni az autóhoz. A kedélyes hangzású Baromjárás egy Öttömös melletti, ősi, homokos legelő, amelyen ilyenkor az agárkosbor, a bakszakáll, a báránypirosító és a kikerics virágai csodálhatók meg.

A Bakonyban a híres betyár, Sobri Jóska ösvényeit járhatják be. Menjenek el a Gyilkos-tóhoz, nézzék meg az Ősember- és a Denevér-barlangot, de arrafelé van a Podmaniczky rablóvár és Cseh Tamás indiántábora is. Vadban gazdag vidék, szóval ne lepődjenek meg, ha néha szarvast ugrasztanak meg, vagy sikló kúszik át a bakancsukon!

A Budai-hegységben a hűvösvölgyi vitorlázóreptértől a Gercse-templom, onnan a Virágos-nyereg, majd a Hármashatár-hegy és az Újlaki-hegy kereshető fel.

A Pilisben Pilisszántóról a Pilis kapuja-Boldogasszony kápolna-Basina-Csévi-barlang-Eszperantó-forrás-Klastrompuszta-Tündér-szakadék-Kémény szikla-Vörös út-Legény-barlang útvonalon jutnak vissza a kiindulópontjukra.

A Börzsönyben Diósjenőről felcaplathatnak a Csóványos, a Nagy-Mána és az Öreg-hegy csúcsára. A Visegrádi-hegységben a Vadálló-kövek hívogatnak kalandra. Ez a Dömös feletti tarajos kősor a német Wildstand szóból eredezteti a nevét, vagyis olyan helyet jelöl, ahol szívesen állnak a vadak. A Mátrában Mátraháza és Kékestető környékén egyetlen ösvényben sem fognak csalódni.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. Most rendezik meg a Masnit, a Tavaszi Kab-hegyet, a Kakukkhegyi Hullámvasutat, a Zemplén Tavaszit, az Odvas-Kő-rist, a Fenyőgyöngyi Túranapot, a Jásdi Nyuszitúrát, a Wekerlei Túrát, a Velencei-tavi Húsvéti Nagy Túrát és Futást, valamint a Kab-hegy Kétszer és a Farkas-erdő kívül-belül elnevezésű programot. Ezekről a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján olvashatnak.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Szabadtéri programajánló a húsvéti napokra
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018