INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

vízibivaly

kiskunhalas

állat

Hatalmas fordulat a megszökött halasi vízibivalyok ügyében

Hatalmas fordulat a megszökött halasi vízibivalyok ügyében

Infostart

Bár kényszerből megkezdték az állatok "nyáriasítását", ez nem járt sikerrel, és még így is nagyobb biztonságban volt mindenki, amikor téli szálláshelyükön voltak a vízibivalyok, ahonnan először megléptek.

Helyi beszámolók alapján egy hete adott hírt az Infostart.hu arról, hogy kitörtek karámjukból a vízibivalyok Kiskunhalas külterületén - Felsőszálláson -, ezért előre hozták a nyári szálláshelyre való átterelést, miután az állatok megindultak a város felé.

A folyamatban azonban hétfő délután fordulat állt be, ugyanis a Csetényi parkból visszaterelték az állatokat a téli szálláshelyre, Felsőszállásra.

Mint a Baon.hu portálnak az állatok gazdája, Fehér Péter elmondta, nem mindenki örül a vízibivalyoknak és rendszeresen megrongálják és leszedik a villanypásztort, a téli szálláshelyen biztonságban tudja állatait. Fehér úgy döntött, amíg nem tudja megoldani az állatok biztonságos őrzését, azok maradnak Felsőszálláson.

A megoldás az lehet, hogy bekamerázzák a Csetényi parkot, illetve vészjelzőket telepítenek, amelyek a villanypásztor megrongálódását jelzik.

A vízibivalyokat néhány éve először azért terelték a kórház mögötti Csetényi parkba, mert a lápos területen nagyon elburjánzott a nád és az egyéb vízinövények. Az állatok tavasztól őszig lelegelték a növények nagy részét, a szorgos munkájuknak köszönhetően az elmúlt években jelentősen csökkent a náddal benőtt terület nagysága.

Nyitókép: Baon.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018