eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Baon.hu

Hatalmas fordulat a megszökött halasi vízibivalyok ügyében

Bár kényszerből megkezdték az állatok "nyáriasítását", ez nem járt sikerrel, és még így is nagyobb biztonságban volt mindenki, amikor téli szálláshelyükön voltak a vízibivalyok, ahonnan először megléptek.

Helyi beszámolók alapján egy hete adott hírt az Infostart.hu arról, hogy kitörtek karámjukból a vízibivalyok Kiskunhalas külterületén - Felsőszálláson -, ezért előre hozták a nyári szálláshelyre való átterelést, miután az állatok megindultak a város felé.

A folyamatban azonban hétfő délután fordulat állt be, ugyanis a Csetényi parkból visszaterelték az állatokat a téli szálláshelyre, Felsőszállásra.

Mint a Baon.hu portálnak az állatok gazdája, Fehér Péter elmondta, nem mindenki örül a vízibivalyoknak és rendszeresen megrongálják és leszedik a villanypásztort, a téli szálláshelyen biztonságban tudja állatait. Fehér úgy döntött, amíg nem tudja megoldani az állatok biztonságos őrzését, azok maradnak Felsőszálláson.

A megoldás az lehet, hogy bekamerázzák a Csetényi parkot, illetve vészjelzőket telepítenek, amelyek a villanypásztor megrongálódását jelzik.

A vízibivalyokat néhány éve először azért terelték a kórház mögötti Csetényi parkba, mert a lápos területen nagyon elburjánzott a nád és az egyéb vízinövények. Az állatok tavasztól őszig lelegelték a növények nagy részét, a szorgos munkájuknak köszönhetően az elmúlt években jelentősen csökkent a náddal benőtt terület nagysága.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×