eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megugrott a babakötvények száma

Tíz százalékkal nőtt a babakötvényben elhelyezett befektetések állománya idén, az első negyedévben – nyilatkozta az InfoRádió Családi hét című műsorában az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója. Barcza György hangsúlyozza, hogy a babakötvény alapvetően családpolitikai intézkedés.

Ha valaki 10 ezer forintot fizet be, akkor ténylegese ezt az összeget fektetik be, és egy év után erre jár majd az 5,8 százalékos kamat, illetve minden évben az aktuális infláció feletti 3 százalékos hozam – tájékoztatott a vezérigazgató. Barcza György kiemelte: évi 40-60 ezer forintos befektetéssel, 18 éves futamidő alatt közel 2 millió forintos vagyon felhalmozható a konstrució segítségével.

„Az emberek egyre inkább felfedezik az ebben rejlő lehetőséget”

– hangsúlyozta az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, hozzátéve: az első negyedévben több mint 7 milliárd forint új befektetés érkezett, ez – a 62 milliárd forintos teljes állomány mellett – azt jelenti, hogy 3 hónap alatt 10 százalékkal nőtt a babakötvényben elhelyezett pénz mértéke.

Barcza György elmondta: a program az államnak pénzbe kerül, így családpolitikai intézkedésnek számít, semmint gazdaságinak. A kimagasló 5,8 százalékos kamatot is azért határozták meg, hogy a családok anyagi gazdagodását elősegítsék. Közvetett módon azonban a nemzetgazdaságnak is előnyére válhat a babakötvény, hiszen több gyermek születése esetén többen dolgoznak és keresnek pénzt a későbbiekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×