eur:
394.24
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fordulat az olaszliszkai ügyben

Akár napokon belül többmilliós kártérítéshez juthat az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György a lapnak elmondta, hogy már a végrehajtó számláján van az a 4,9 millió forint, amelyet az egyik elkövetőnek ítélt meg korábban a bíróság. Ezt az összeget kaphatja meg áldozat családja,

a bíróság által megítélt több mint negyvenmillió forint kártérítés részeként.

A tettesek közül az elsőrendű vádlott, a 2009-ben jogerősen 17 évre ítélt ifjabb H. Dezső úgy jutott a pénzhez, hogy méltatlan börtönkörülményeire hivatkozva beperelte a magyar államot, és ezt a pert megnyerte. A döntés tavaly novemberben emelkedett jogerőre.

Schadl György tájékoztatása szerint a végrehajtó januárban követelésfoglalást jelentett be, kezdeményezve, hogy az elkövetőnek megítélt pénz kerüljön át az áldozat családjához. Ezután az Igazságügyi Minisztérium megvizsgálta, hogy az összeg kiadható-e a családnak, nincs-e olyan követelés, amely megelőzné a hozzátartozók igényét. - A szaktárca a napokban jóváhagyta a kifizetést, így a 4,9 millió forint már a végrehajtó számláján van - közölte Schadl György.

Hozzátette: a család a teljes összeghez hozzájuthat, miután a végrehajtó, a kar és az igazságügyi tárca közösen úgy döntött, hogy a jogszabály szerint járó munkadíjtól, jutaléktól és minden ilyen költségtől eltekint, ezeket nem kéri el.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán a gyermekei szeme láttára verték agyon. Az ügyben 2009-ben jogerősen három tettest életfogytiglani fegyházra ítéltek, miközben az elsőrendű vádlottra, ifjabb H. Dezsőre 17 évet, további négy elkövetőre 10, illetve 15 év fegyházat róttak ki. Egy évvel később a bíróság 46 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a büntetésüket töltő elkövetőket.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×