INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

karácsony gergely

puzsér róbert

ellenzéki előválasztás

Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.

Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson

InfoRádió

A júniusi előválasztás fontosságáról, a főváros kiszolgáltatottságáról és az ellenzéki összefogásról beszélt Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje és az LMP által támogatott Puzsér Róbert egy szerdai vitafórumon.

Az önkormányzati választás után a főváros vezetésének új alapokra kell helyeznie a kapcsolatát a kormánnyal - hangsúlyozta Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje, a 14. kerület polgármestere a Válasz Online által szervezett vitán, amelyen az LMP által támogatott Puzsér Róberttel beszélgetett a főváros legfontosabb problémáiról. Úgy vélte, kilenc éve olyan folyamat zajlik Budapesten, ami nem fenntartható.

"Budapestnek a sarkára kell állnia. Nem szabadságharcot kell vívnia, hanem ki kell fejeznie, hogy azt a politikát, aminek Budapest a kárvallotja volt az elmúlt 9 évben, meg akarja állítani" - hangsúlyozta. Hozzátette:

"az, hogy egy város ilyen mértékű adóelvonással küzd, hogy nem jut hozzá az európai uniós forrásokhoz a kormány segítsége nélkül, így gyakorlatilag a kormány mondja meg, hogy mi kell a budapestieknek, az nem elfogadható".

Budapest Puzsér Róbert szerint is ki van szolgáltatva a kormánynak. "Az a stratégia, amit Tarlós István követ, az a teljes együttműködés. Orbán Viktor dönti el, mire van szüksége Budapestnek, eszerint Budapestnek stadionra van szüksége."

A két főpolgármester-jelölt az előválasztás fontosságáról is beszélt.

Puzsér Róbert megerősítette: amennyiben lesz második forduló, azon elindul.

"Ha az MSZP partner lesz abban, hogy az előválasztás megvalósuljon, akkor azon elindulok. Ha veszíteni fogok, akkor hátra fogok lépni és át fogom adni a terepet Karácsony Gergelynek, hogy hívja ki Tarlós Istvánt" - mondta.

Karácsony Gergely is kiemelte az előválasztás fontosságát, amelyet szerinte semleges szakértők bevonásával kell lebonyolítani, online és személyes szavazással, nem pártirodákban, hanem közterületeken végrehajtott szavazásokkal. "Ezekkel a szervezetekkel mi tárgyalásban vagyunk, de a szükséges erőforrásokat, a logisztikai szervezést, pénzt a pártoknak kell összedobnia - szerintem azoknak a pártoknak, amelyek részt vesznek a folyamatban, nagyjából méretarányosan" - vélekedett a politikus.

Nyitott előválasztást szeretnének, ezen Karácsony Gergely és Puzsér Róbert mellett részt venne a Liberálisok jelöltje, Sermer Ádám, valamint remélik, hogy lesznek még más jelöltek is.

A Párbeszéd és az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint

maximális ellenzéki összefogásra van szükség. Karácsony Gergely szerint ezt az egységet a választópolgárok már létrehozták.

"Ha valaki kimegy egy ellenzéki tüntetésre, vagy megnézi az ezzel kapcsolatos közvélemény-kutatásokat, akkor lehet látni, hogy a pártok sokkal messzebb vannak az ellenzéki egységtől, mint szervezetek vagy azok vezetői, mint ahol a szavazók tartanak".

Puzsér Róbert hangsúlyozta: nem tudja elképzelni, hogy a Jobbik a közös ellenzéki jelölt mellett egy további, saját jelöltet állítson, mert ezzel a kormánypártokat erősítené.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Karácsony Gergely-Puzsér Róbert vita
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018