eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Budapest, 2014. december 19. Az M1 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: Zih Zsolt

Nem nyomoz a rendőrség az MTVA-székháznál történtek miatt

Az ok: hatáskör hiánya.

A Police.hu portálon reagált a rendőrség a túlóratörvény elfogadását követő, az MTVA székházánál történt események sajtóban történt értékelésére, melyek szerint "A rendőrség még meg sem kezdte a nyomozást a közmédiában történtek kivizsgálására", illetve "A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyében", továbbá "A rendőrség még nem nyomoz az MTVA-nál történtek ügyében"; a rendőrség ezeket a tudósításokat sérelmezi.

A cikkekben a rendőrség szerint őket bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta.

A rendőrség ellenben friss közlésében leszögezi, hogy ezek a cikkek pontatlanok, és a hiteles tájékoztatás érdekében a BRFK az alábbiakat közli:

  • Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény alapján,

a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör,

így a BRFK a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×