eur:
393.36
usd:
368.19
bux:
65982.54
2024. április 24. szerda György
Mészáros Lőrinc, a Wamsler SE anyavállalata, az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa beszédet mond a tűzhelyeket és kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokának alapkőletételén 2018. március 27-én. A kormány a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 1,8 milliárd forinttal segíti a Wamsler SE beruházását.
Nyitókép: Komka Péter

Leggazdagabb magyarok rangsora: már nem Csányi Sándor az első

Mészáros Lőrinc az eddigi Forbes-listák valaha volt legvagyonosabb embere, idén ő szerepel magyarországi gazdagok listájának élén.

A Forbes Magyarország immár ötödik alkalommal állította össze az ország leggazdagabb embereinek névsorát. A listából kiderül, soha ekkora vagyon nem kellett még a dobogó első helyéhez, sőt, mint a lap megjegyzi, soha ekkora tőzsdei vagyon sem összpontosult még Forbes-listás milliárdos kezében, mint most. A hír tehát:

Mészáros Lőrinc megelőzte Csányi Sándort, pedig öt éve még a legvagyonosobbak közt sem szerepelt Felcsút volt polgármestere.

Mészáros vagyonát a lap

381,3 milliárd forintra

teszi, ezzel megelőzte az elmúlt három évben az élen végző OTP-vezért. Gyarapodásának elsődleges forrása a tőzsde volt, és nemcsak a Mészáros-részvények szárnyalása, hanem egy februárban bejelentett tranzakciósorozat is.

Ennek részeként Mészáros Lőrinc nagy termelő- és építőipari cégeinek jelentős tulajdonrészeit apportálták a szintén az ő többségi tulajdonába tartozó Opus Global tőzsdei befektetési holdingcégbe. A vételárat Mészáros Opus-részvényekben kapta meg, az pedig - mint a lap megjegyzi - jó valutának számít jelenleg a magyar államkapitalizmusban.

A lista második helyén szereplő

Csányi Sándor vagyonát 317,2 milliárd forintra teszi a Forbes, de mint az összeállításban szerepel, épp az eddig az ő ágazatainak számító szektorokban múlta felül őt Mészáros Lőrinc (energetika, agrárium, pénzügy).

A lista új éllovasával az 50-es rangsorból 16 szereplőnek volt valamilyen gazdasági kapcsolata vagy üzlete. Ennyire direkt, közvetlen kapcsolata ilyen arányban Csányinak sosem volt a többi Forbes-listással.

Az új helyzet azt is jelenti,

Magyarországnak immár két dollármilliárdosa van.

A dobogó harmadik helyén Gattyán György áll, 244,7 milliárd forintos becsült vagyonnal. Cégcsoportjának konszolidált beszámolójából többek között kiderül, nőtt az erotikus videóplatform forgalma, az élővideó-közvetítés a csoport zászlóshajója maradt, ezen a területen további fejlesztéseket is terveznek.

A Demján-örökösök értékes portfóliót visznek tovább, a legendás vállalkozó csapata már dolgozik a WestEnd tőzsdére vitelén, miközben készülnek a Central Park tervei, új városközpontot húznak fel a Nyugati mögött.

A teljes 50-es listát ITT lehet megtekinteni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×