INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

csányi sándor

mészáros lőrinc

forbes

leggazdagabb

Újabb magyar a világ leggazdagabb embereinek rangsorán

Újabb magyar a világ leggazdagabb embereinek rangsorán

Infostart

Közzétette a világ leggazdagabb embereit felsoroló listáját a Forbes. Már két magyar is szerepel rajta.

A Forbes listájára való felkerüléshez az szükséges, hogy valakinek a vagyona elérje az egymilliárd dolláros összeget. Idén 2135 ilyen ember van, 55-tel kevesebb, mint tavaly. Közülük majdnem minden másodiknak, 994-nek csökkent a vagyona az előző évhez képest.

A listán idén már két magyar van: 1,1 milliárd dollárral, azaz 307 milliárd forinttal Csányi Sándor ezúttal az 1941. helyen szerepel (a korábbi 1999. hely után). Rajta kívül mintegy 1 milliárd dollárral, 279 milliárd forinttal, felkerült a listára Mészáros Lőrinc, aki a 2057. helyet foglalta el.

Érdekesség, hogy ehhez képest a Forbes magyar kiadásának legutóbbi (decemberi) listáján Mészáros Lőrinc megelőzte Csányi Sándort. Mészáros vagyonát a lap 381,3 milliárd forintra tette, Csányi Sándorét pedig 317,2 milliárd forintra - megjegyezve, hogy az eddig az ő ágazatainak számító szektorokban múlta felül őt Mészáros Lőrinc (energetika, agrárium, pénzügy).

A világ leggazdagabb embereinek listáján idén is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti, a részvényárfolyamok alapján 131 milliárd dollárosra becsült vagyonnal. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 30 milliárd dollárral lett gazdagabb.

A Microsoft szoftveróriás társalapítója, Bill Gates tavalyelőtt veszítette el listavezető helyét és szorult a második helyre. Idén is itt szerepel, 6,5 milliárd dolláros növekedés után 96,5 milliárd dolláros vagyonnal. A harmadik Warren Buffett, 82,5 milliárddal.

Soros György a 178. leggazdagabb ember a világon, a vagyona 8,3 milliárd dollár, azaz 2312 milliárd forint, miután tavaly 18 milliárd dollárt átcsoportosított az alapítványához.

Mark Zuckerberg Facebook-alapító a 8. a listán 62.3 milliárd dolláros vagyonnal.

A Google-anyavállalat Alphabet feje, Larry Page a 10, vagyonát 50,8 milliárd dollárra becsülték.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX feje 22,3 milliárdos vagyonnal a lista 40. helyére került.

Érdekességek

A legtöbben, 49-en Kínában estek ki a szupergazdagok közül.

Csak az amerikai kontinensen nőtt a dollármilliárdosok száma.

A lista legfiatalabb "saját jogú" szupergazdagja Kylie Jenner, aki nem újonc már a listán, idén a 2057. helyen, mintegy egymilliárd dolláros vagyonnal. A fiatal híresség a családjával közös televíziós valóságshow-jának, a nevét viselő kozmetikai és ruhamárkának, valamint egyéb vállalkozásainak köszönheti vagyonát.

195 újonc van a listán. Közülük a leggazdagabb Colin Huang, a kínai internetes diszkontáruház, a Pinduoduo alapítója. A cég júliustól az USA-ból is elérhető.

Idén került fel a listára a Spotify-os Daniel Ek és Martin Lorentzon.

Nyitókép: Forbes
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018