eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Michael Apel, az Airbus német leányvállalatának üzletágvezetője, Martin Deister, az Airbus légvédelmiüzletág-vezetője és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója (b-j) aláírja a Magyar Honvédség (MH) légtérvédelmi rendszerének megújítását szolgáló szerződést a HM-ben 2018. december 20-án. Az új rendszer (SAMOC) kompatibilis a hasonlóan fejlett NATO rendszerközpontokkal, ennek megfelelően gyors, megbízható, pontos és egységes formátumú információ szolgáltatására képes. A Magyar Honvédség így a lehető legrövidebb időn belül tud védekezni a kiemelten védett vagy egyéb fontos objektumokra, illetve az ország lakosságára veszélyt jelentő repülő eszközök (repülőgépek, helikopterek, rakéták, drónok) ellen.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Újabb nagy honvédelmi fejlesztésről döntöttek

Korszerű légvédelmirakéta-vezetési rendszer beszerzéséről döntött a honvédelmi tárca. Az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá az Airbus képviselőivel Budapesten.

A Magyar Honvédség légtérvédelmi rendszerének megújítását szolgáló szerződést az Airbus képviseletében Martin Deister légvédelmiüzletág-vezető és Michael Apel, a cég német leányvállalatának üzletágvezetője, a Honvédelmi Minisztérium (HM) részéről Fodor Péter, a HM Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója írta alá.

A rendezvényen elhangzott: a haderőfejlesztési program ütemezett végrehajtása újabb fontos állomáshoz érkezett.

Az új rendszer (SAMOC) kompatibilis a hasonlóan fejlett NATO rendszerközpontokkal, ennek megfelelően gyors, megbízható, pontos és egységes formátumú információ szolgáltatására képes. A Magyar Honvédség így a lehető legrövidebb időn belül tud védekezni a kiemelten védett vagy egyéb fontos objektumokra, illetve az ország lakosságára veszélyt jelentő repülő eszközök (repülőgépek, helikopterek, rakéták, drónok) ellen.

A HM közölte: mindez egységes rendszerben teszi lehetővé a földi telepítésű légvédelem teljes harcvezetését, és a 21. századi követelményeknek megfelelően integrálja a vezetési, irányítási, kommunikációs, számítástechnikai- és felderítési képességeket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×