eur:
394.72
usd:
363.87
bux:
65508.88
2024. március 19. kedd Bánk, József
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a sportról szóló törvény olimpiai járadékkal összefüggő módosításáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Szabó Tünde: a szakma nem állhat meg, sportolót nem érheti kár

Ha túlköltekezik egy szövetség, vagy valami miatt veszélybe kerül az adott sportág működése, akkor közbe fognak avatkozni – mondta el Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában az idei ifjúsági ökölvívó vb szervezésének finanszírozási gondjaira utalva.

Az államtitkár kiemelte: egy sportesemény megrendezésénél nem lehet olyan forrásokat bevonni, amelyek másra kellenek. A világbajnokságoknál „van egy büdzsé, és azzal kell gazdálkodni” – jegyezte meg Szabó Tünde. Személyi felelőssége van az adott sportági szakszövetségnek, ennek megfelelően zajlik az Ökölvívó Szakszövetségnél a vizsgálat.

„A szakma nem állhat meg, sportolót nem érheti kár”

– függetlenül attól, hogy a szakszövetségben mi zajlik, hangsúlyozta az államtitkár.

Bár nemzetközi viszonylatban is ingatag a sportág helyzete, a hazai ökölvívók – a Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint – ott lesznek a tokiói olimpián. Az államtitkár hozzátette: biztos, hogy a versenyzők és a klubok meg fogják kapni a támogatásukat.

A teljes beszélgetést péntek este 18 órától hallhatják az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×