INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

aréna

navracsics tibor

ceu

sargentini-jelentés

Brüsszel, 2016. december 7. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa sajtótájékoztatót tart az Európai Szolidaritási Hadtest megalakulását követően Brüsszelben 2016. december 7-én. A projekt célja, hogy a fiatalok könnyebben nyújthassanak segítséget a válsághelyzetekben és az utánuk következő helyreállításban. (MTI/EPA/Aris Oikonomou)

Navracsics Tibor: a Sargentini-jelentés az Európai Parlament ügye

Infostart

A Sargentini-jelentésről és a CEU-ról is beszélt az InfoRádió Arénájának vendégeként Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa.

Navracsics Tibor szerint az Európai Bizottság nem akar aktívan részt venni a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásban. A bizottság kultúráért, oktatásért és sportért felelős biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy

a Sargentini-jelentés az Európai Parlament ügye, és a kötelezettségszegési eljárás folytatása függ attól, hogy milyen többség a választások után a parlamentben.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a migráció lett az első pán-európai közügy, amelyről minden pártnak állást kell majd foglalnia a választási kampányban. Úgy vélte ugyanakkor, hogy a kérdésben nem az egyértelmű tilalom lesz a megoldás.

Navracsics Tibor a CEU-ról is beszélt, amelynek ügyét jogilag nem tartja lezártnak, hiszen a kötelezettségszegési eljárásban az európai bíróságnak még döntenie kell a magyar felsőoktatási törvény módosításáról. Navracsics Tibor nem tartja kizártnak azt sem, hogy megszületik az akarat a kérdés rendezésére, és a CEU folytathatja magyarországi működését.

Nyitókép: Aris Oikonomou

Kapcsolódó hang

Aréna - Navracsics Tibor - 1 rész
 


Aréna - Navracsics Tibor - 2. rész
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018