eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Brüsszel, 2016. december 7.Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa sajtótájékoztatót tart az Európai Szolidaritási Hadtest megalakulását követően Brüsszelben 2016. december 7-én. A projekt célja, hogy a fiatalok könnyebben nyújthassanak segítséget a válsághelyzetekben és az utánuk következő helyreállításban. (MTI/EPA/Aris Oikonomou)
Nyitókép: Aris Oikonomou

Navracsics Tibor: a Sargentini-jelentés az Európai Parlament ügye

A Sargentini-jelentésről és a CEU-ról is beszélt az InfoRádió Arénájának vendégeként Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa.

Navracsics Tibor szerint az Európai Bizottság nem akar aktívan részt venni a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárásban. A bizottság kultúráért, oktatásért és sportért felelős biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy

a Sargentini-jelentés az Európai Parlament ügye, és a kötelezettségszegési eljárás folytatása függ attól, hogy milyen többség a választások után a parlamentben.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy a migráció lett az első pán-európai közügy, amelyről minden pártnak állást kell majd foglalnia a választási kampányban. Úgy vélte ugyanakkor, hogy a kérdésben nem az egyértelmű tilalom lesz a megoldás.

Navracsics Tibor a CEU-ról is beszélt, amelynek ügyét jogilag nem tartja lezártnak, hiszen a kötelezettségszegési eljárásban az európai bíróságnak még döntenie kell a magyar felsőoktatási törvény módosításáról. Navracsics Tibor nem tartja kizártnak azt sem, hogy megszületik az akarat a kérdés rendezésére, és a CEU folytathatja magyarországi működését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×