eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Együtt tüntetett a baloldal és Judith Sargentini Brüsszelben

Deutsch Tamás szerint a még decemberben útnak indult közös bevándorláspárti fellépés újabb állomása volt.a brüsszeli demonstráció. A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy kommentálta a Magyar Időknek a tüntetést, hogy az ellenzék a magyar polgárok védelme helyett ismét a Sargentini-jelentés oldalára állt.

A megmozduláson Judith Sargenti arról beszélt, hogy szerinte folyamatosan romlik a jogállamiság helyzete Magyarországon.

Az Euronews beszámolója szerint az Európai Parlament jelentéstevője azt mondta, hogy "egyre rosszabb a helyzet Magyarországon, a CEU elköltözik, bevezették a rabszolgatörvényt, és az Európai Tanács, amelynek az épülete itt áll mellettünk, beletörli a lábát a jelentésembe. Arra kérem a román uniós elnökséget, hogy tegyenek lépéseket. A magyar kormány nem hallgat a csendre, nekik világos jelet kell küldeni arról, hogy túl messzire mentek".

A tüntetésen képviseltette magát az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum valamint a Radikális Európai Demokraták nevű szervezet.

Deutsch Tamás a brüsszeli ellenzéki tüntetéssel kapcsolatban a Magyar Időknek azt mondta, az ellenzék a magyar polgárok védelme helyett ismét a Sargentini-jelentés oldalára állt, az európai választási kampány beköszöntével egyre hangsúlyosabb lesz a migránspártiak és bevándorlásellenesek közötti választóvonal, szerinte ez a küzdelem fogja meghatározni a májusi választásokat is .

A demonstrációt szervező szocialista Ujhelyi István felvetésére, hogy az Orbán-kormány elképesztően sötét képet fest Európáról, Deutsch Tamás a lapnak azt mondta, valójában nem a politikusoknak van rossz véleményük az Európai Unióról, hanem az embereknek.

A Fidesz szerint a brüsszeli ellenzéki akció Soros György európai parlamenti (EP-) választási kampányának a része. Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, Brüsszelben együtt tüntetett a magyar ellenzék Judith Sargentinivel, Soros György egyik legfontosabb emberével. Ez a kormány szerint újabb bizonyítéka annak, hogy ez az ellenzéki akció valójában már Soros EP-kampányának a része, amelyben bevetik Soros embereit is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×