eur:
395.73
usd:
367.09
bux:
65150.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Még keresik Nagy Imre szobrának új helyét

A Népszava szerint még nem született döntés Nagy Imre Vértanúk terén található szobrának áthelyezéséről. A Magyar Idők Puzsér Róberttel készített interjút. A Pénzcentrum a nyugat-európai élet nehézségeiről közöl cikket. A tavalyi súlyos hiány ellenére idén már nyereséget vár a Mátrai Erőmű vezetése – írja a Világgazdaság. A karácsonyi bevásárlási szezonban mondanak fel az árufeltöltők a Tescónál – tájékoztat a Magyar Idők. A Népszava a magyarok halfogyasztásáról ír.

A Népszava cikke szerint még mindig nem született döntés Nagy Imre Vértanúk terén található szobrának áthelyezéséről. A döntés jóváhagyáshoz szükséges Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság egyik tagja korábban azt mondta: az egykori miniszterelnök szobra a Jászai Mari térre kerülne.

A Magyar Idők Puzsér Róberttel készített interjút, aki elmondta, egyetlen politikus javára sem lépne vissza a főpolgármester-választáson, csupán civil jelöltet tudna így támogatni. A posztra korábban bejelentkezett publicista szerint Tarlós István elavult szempontok szerint vezeti Budapestet, ugyanakkor előrelépést jelent Demszky Gábor korábbi városvezetőhöz képest.

A Pénzcentrum arról ír, hogy hiába várják tárt karokkal a hiányszakmák képviselőit Nyugat-Európában, ott sem könnyű boldogulni. Egy Németországban dolgozó magyar szobafestő videóüzenetéből például kiderül: a tavalyi 4500 forintnak megfelelő órabére 3900 forintnak megfelelő euróra csökkent, szerinte azért, mert túl sok Kelet-Európai próbál szerencsét nyugaton, ami lenyomja a béreket.

A Világgazdaság cikke szerint a tavalyi súlyos hiány ellenére idén már nyereséget vár a Mátrai Erőmű vezetése. A cég elnöke a lapnak azt mondta: a tavalyi 9,1 milliárd forintos hiány az idei első félévben 5,9 milliárd forintra csökkent, október végére pedig már csak 818 millió forintos volt, köszönhetően az üzleti kockázat leszorításának, a kedvező piaci változásknak és a szervezési változásoknak. A Mátrai Erőmű az elnök szerint 2030 után is működik majd.

A Magyar Idők arról ír, hogy a legnagyobb, karácsonyi bevásárlási szezonban mondanak fel az árufeltöltők a Tescónál, válaszul az áruházlánc őket érintő drasztikus átszervezési intézkedéseire. A ma kezdődő bértárgyaláson a szakszervezet 15 százaklékos emelést kér.

A Népszava összeállításából kiderül: a magyarok európai összehasonlításban továbbra is kevés halat fogyasztanak, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban megduplázódott a fogyasztás. Ez a gyakorlatban évi 6-6 és fél kilogramm halat és tengeri élőlényt jelent, míg az európai átlag 18-22 kilogramm között van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×