eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének találkozója az Országházban 2018. október 29-én.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor és az RMDSZ is Webert támogatja

Az Európai Néppárt novemberben Helsinkiben tartandó kongresszusával kapcsolatos teendőkről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke hétfőn az Országházban, ahol áttekintették a közös erdélyi fejlesztési terveket is - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen egyetértettek abban, hogy

erős Európai Néppártra van szükség,

és a magyar érdekekért a legeredményesebben úgy tudnak közösen küzdeni, ha a májusi EP-választások után erős néppárti frakció alakul az Európai Parlamentben.

Orbán Viktor és Kelemen Hunor leszögezte: a jelenlegi helyzetben

mindketten Manfred Weber jelöltségét fogják támogatni az Európai Bizottság elnöki tisztségére

- tájékoztatott Havasi Bertalan.

Elmondta: a mai egyeztetésen áttekintették a magyar kormány támogatásával zajló közös erdélyi fejlesztési projekteket is, különös tekintettel az oktatási, kulturális és gazdaságfejlesztési beruházásokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×