INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

rmdsz

2022.01.08. 17:47

Elhunyt Kelemen Atilla

Hetvenhárom éves korában elhunyt Kelemen Atilla állatorvos, aki öt cikluson át volt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője - közölte szombaton a Székelyhon.ro portál a Maros Megyei Ebtenyésztők Egyesületének a bejelentésére hivatkozva.
2021.12.10. 13:31

Kelemen Hunor: parlamentáris köztársasággá kell alakítani Romániát

Sokkal jobb helyzetben vagyunk, de még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy azt mondhassuk, szülőföldünk identitásmegőrzésének minden intézményes garanciája megvan – mondta Kelemen Hunor az InfoRádió Aréna című műsorában. A romániai miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke beszélt a a kormánykoalícióban lévő RMDSZ feladatairól, a tervezett alkotmányreformról és a romániai magyar közösség oltási helyzetéről is.
2021.11.15. 21:38

Önálló tantárgy lesz a holokauszt Romániában

A középiskolai és szakoktatási keretterv közös törzsének részeként a 2023–2024-es tanévtől kezdődően bevezetik Romániában "A zsidók története. A holokauszt" című új tantárgyat.
2021.11.09. 15:50

Kelemen Hunor: az államformaváltás indokolja a nagykoalíciót

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megkezdi a tárgyalásokat a jobbközép Nemzeti Liberális Párttal és a Szociáldemokrata Párttal egy, a nemzeti kisebbségek frakciója által is támogatott nagykoalíció kialakítására. Az alkotmányos reform a feltétele annak, hogy az RMDSZ a nagykoalíció része legyen – mondta az InfoRádiónak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.
2021.11.08. 19:28

Alkotmányozni is képes kormánykoalícióba szállna be az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megkezdi a tárgyalásokat a jobbközép Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Szociáldemokrata Párttal (PSD) egy, a nemzeti kisebbségek frakciója által is támogatott nagykoalíció kialakítására – jelentette be Facebook-oldalán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.
2021.10.22. 15:45

Kisebbségi kormányba szállhat be az RMDSZ

Közös, kétpárti kisebbségi kormány alakításáról kezdődtek tárgyalások Romániában a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018