INFORÁDIÓ
2021. február 28. vasárnap
Elemér

rmdsz

2020.12.13. 13:13

Elakadtak a román koalíciós tárgyalások

Elakadtak Romániában a koalíciós tárgyalások a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL), az USR-PLUS szövetség és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között, miután a két román párt nem tudott megegyezni a miniszterelnöki és házelnöki tisztségek elosztásáról.
2020.12.07. 20:25

Iohannis: elemezni kell, miért volt alacsony a részvétel

A romániai választók több mint fele a jobbközép pártokra voksolt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) pedig jelentősen meggyengült, így egy jobbközép kormánykoalíció megalakulása körvonalazódik - vonta le a következtetéstKlaus Iohannis államfő a vasárnapi parlamenti választásokat követően.
2020.12.07. 12:47

Kelemen Hunor: a koalíció nélkülünk nehezen összehozható

Romániában a részeredmények alapján 5 párt jutott be a parlamentbe a vasárnapi választásokon. A voksok 87 százalékának összeszámlálása alapján a szavazást a tavaly óta ellenzékbe szorult Szociáldemokrata Párt nyerte 30 százalék körüli eredménnyel. Második helyen a jobbközép Nemzeti Liberális Párt végzett 25,4 százalékkal. Az RMDSZ 6,5 százalékot szerzett.
2020.12.07. 10:41

Szakértő: kormányra léphet az RMDSZ

Koalíciós kormány alakulhat Romániában a vasárnapi választások eredménye következtében a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) részvételével.
2020.12.06. 22:05

Mind a szociáldemokraták, mind a liberálisok győztesnek tekintik magukat

Mind a román Szociáldemokrata Párt (PSD), mind a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a romániai parlamenti választások győztesének tekinti magát a pártelnökök első nyilatkozatai szerint, miután az exit poll eredmények szerint a két politikai erő fej-fej mellett küzd a győzelemért.
2020.12.06. 18:54

Rendkívül alacsony a részvétel a parlamenti voksoláson

A koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható, soha nem tapasztalt érdektelenség övezi Romániában a parlamenti választásokat, amelyeken képviselőket és szenátorokat választ a következő négy évre az ország mintegy 19 millió szavazópolgára a kétkamarás bukaresti parlamentbe.
2020.12.03. 15:43

A „mindent” jelentheti az 5 százalék az RMDSZ-nek

Várhatóan most is a parlamentbe jutásért küzd majd az RMDSZ a vasárnapi romániai parlamenti választáson. Ám, ha a magyar pártnak sikerül elérnie az 5 százalékos küszöböt, a kormánykoalícióba is bekerülhet.
2020.12.02. 13:48

Öt százalék körül mozog az RMDSZ támogatottsága

Az utóbbi két hónapban harmadára csökkent, öt százalékpont alá zsugorodott a Romániában kisebbségben kormányzó jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) előnye az ellenzéki Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben - derült ki az IMAS közvélemény-kutató intézet novemberi felméréséből.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018