INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

kelemen hunor

2021.12.10. 13:31

Kelemen Hunor: parlamentáris köztársasággá kell alakítani Romániát

Sokkal jobb helyzetben vagyunk, de még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy azt mondhassuk, szülőföldünk identitásmegőrzésének minden intézményes garanciája megvan – mondta Kelemen Hunor az InfoRádió Aréna című műsorában. A romániai miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke beszélt a a kormánykoalícióban lévő RMDSZ feladatairól, a tervezett alkotmányreformról és a romániai magyar közösség oltási helyzetéről is.
2021.11.09. 15:50

Kelemen Hunor: az államformaváltás indokolja a nagykoalíciót

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megkezdi a tárgyalásokat a jobbközép Nemzeti Liberális Párttal és a Szociáldemokrata Párttal egy, a nemzeti kisebbségek frakciója által is támogatott nagykoalíció kialakítására. Az alkotmányos reform a feltétele annak, hogy az RMDSZ a nagykoalíció része legyen – mondta az InfoRádiónak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.
2021.11.08. 19:28

Alkotmányozni is képes kormánykoalícióba szállna be az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megkezdi a tárgyalásokat a jobbközép Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Szociáldemokrata Párttal (PSD) egy, a nemzeti kisebbségek frakciója által is támogatott nagykoalíció kialakítására – jelentette be Facebook-oldalán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.
2021.09.17. 17:10

Semjén Zsolt az RMDSZ-kongresszuson: ami másoknak jár, az nekünk is jár

Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) a bukaresti kormányzati munka során sem szabad megfeledkeznie a közösségépítésről és arról, hogy a nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező elv – hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mások mellett azt emelte ki az eseményen, hogy a magyar kormány 2010 óta bizalmi viszonyt ápol a szövetséggel.
2021.08.21. 12:53

Szatmárnémetiben megáldották a felújított római katolikus székesegyházat

Szatmárnémetiben Magyarország és Románia miniszterelnök-helyettese, valamint magyarországi és romániai római katolikus és görögkatolikus érsekek és püspökök jelenlétében áldották meg a felújított római katolikus püspöki székesegyházat szombaton. A műemlék-felújítást az Európai Unió, valamint a román és a magyar állam finanszírozta.
2020.12.07. 12:47

Kelemen Hunor: a koalíció nélkülünk nehezen összehozható

Romániában a részeredmények alapján 5 párt jutott be a parlamentbe a vasárnapi választásokon. A voksok 87 százalékának összeszámlálása alapján a szavazást a tavaly óta ellenzékbe szorult Szociáldemokrata Párt nyerte 30 százalék körüli eredménnyel. Második helyen a jobbközép Nemzeti Liberális Párt végzett 25,4 százalékkal. Az RMDSZ 6,5 százalékot szerzett.
2020.11.20. 15:23

Romániai lapértesülés: az RMDSZ kormányra készül

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem elégszik meg államtitkári tisztségekkel, hanem miniszterekkel is részt akar venni a jobbközép Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közösen alakítandó kormányban a december 6-i parlamenti választások után – írta politikai értesüléseire hivatkozva pénteken a liberális Adevarul című hírportál.
2020.10.18. 14:30

Minority SafePack: „Így leszünk együtt gazdagabbak és erősebbek”

Az RMDSZ elnöke szerint nem irányul senki ellen az őshonos kisebbségek védelmét szolgáló kezdeményezésük. Kelemen Hunor az Európai Parlament ülésére jelentkezett be videókapcsolaton keresztül. Bocskor Andrea kárpátaljai politikus pedig azt szeretné elérni, hogy az unión kívül élő kisebbségekre is terjedjenek ki a majdani szabályok.
2020.09.28. 15:55

Kelemen Hunor: a stratégia nyerőnek bizonyult

Több polgármesterünk lesz, mint az előző ciklusban volt, és visszaszereztük Marosvásárhelyt – mondta az InfoRádiónak Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, aki sikeresnek ítélte a romániai helyhatósági választásokat. A Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője arra figyelmeztetett, a magyar választói részvétel elmaradt a románétól, ami a decemberi parlamenti választásokkor nagyobb gond lehet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018