eur:
394.41
usd:
369.49
bux:
65741.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Minden kiderül a mohácsi csatáról - hetilapszemle

A Figyelő egy pedagógus szakemberrel, a HVG pedig egy történésszel közölt interjút.

A Figyelő Révész Judit angoltanárral, pedagógusképzővel, a „Tanítás mint értelmiségi hivatás” című könyv szerzőjével készített interjút. A szakember szerint ahhoz, hogy valaki jó tanár legyen, nem csak elméleti tudás, hanem erős személyiség is szükséges. Fontos, hogy a pedagógushallgatóknak több olyan tárgyat oktassanak, amelyek a szakmára készítik fel őket. Révész Judit hozzátette: ahhoz, hogy a tanároknak legyen tekintélyük, a szakmán belül is meg kellene egyezni arról, hogy mik a legfontosabb célok, így is elő lehetne segíteni a minőségi oktatást.

A HVG riportere Fodor Pál történésszel beszélgetett, aki egy akadémiai csoport élén a mohácsi csatát kutatja. A szakember hangsúlyozta, hogy a csata elveszítése nem a széthúzás, hanem a túlerő következménye volt. A magyar oldalon harcoló katonák közel fele külföldi volt, de az így összeállt 26-27 ezer fős sereg is kevés volt a 60-100 ezer fős török csapattal szemben – jelentette ki Fodor Pál. A kutató azt ígérte: november 15-én elárulják azt is, pontosan hol lehetett a csata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×