eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sargentini-jelentés: a Századvég szerint példátlan eljárásjogi trükköt vetettek be

A Századvég külügyi igazgatója szerint az Európai Parlament csalt a magyar jogállamiság helyzetéről szóló szerdai szavazáson.

Berzi Gergely szerint a testület egy példátlan eljárásjogi trükköt alkalmazott, a megfelelő többség megszerzéséért a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe az összes voks számánál.

A szakértő az M1 reggeli műsorában úgy vélte, hogy egy előre eldöntött koncepciós pernek voltunk a tanúi, a jelentést készítők kizárólag egyoldalúan tájékozódtak és döntöttek az ítéletről, mielőtt a másik felet is meghallgatták volna.

A Századvég külügyi igazgatója egyértelműnek tartja, hogy az EP a magyar migrációs politika miatt akar példát statuálni az országgal.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az Európai Parlament szerdai plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a jelentést. Ez azt jelenti, hogy Magyarország ellen megindulhat az uniós hetes cikk szerinti eljárás, amely a tagállam szavazati jogának megvonásával is járhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×