INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

sargentini-jelentés

szijjártó péter

jogorvoslat

csalás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormányülést követően sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2018. július 18-án. Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomag elfogadási folyamatából - jelentette be a miniszter.

Szijjártó Péter: csalás történt, a kormány jogorvoslatot kér

Infostart

Színtiszta koncepciós eljárás - mondta a Sargentini-jelentés elfogadása után Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter közölte: csalással fogadták el a jelentést, ezért a kormány vizsgálja a jogorvoslati lehetőségeket.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormány ülése után tolmácsolta a magyar álláspontot.

„Az Európai Parlament mai döntése nem más, mint bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja Magyarország ellen. A döntést azért hozták, mert mi magyarok bebizonyítottuk, hogy a migráció nem egy szükséges folyamat, és meg lehet állítani” - mondta Szijjártó Péter. A miniszter közölte:

a döntés csalással született, mert a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe, ami az európai szerződések szövegével homlokegyenest ellentétes.

A tárcavezető szerint a döntés újabb világos bizonyíték arra, hogy az Európai Parlamentben masszív többségben vannak a bevándorláspárti politikusok, és most már tudják, hogy az Európai Néppártban is többségben vannak. Szerinte ezzel lelepleződött az a szándék, hogy a néppárt, a szociáldemokraták és a liberálisok koalíciója vezetésével 2019 májusa után is bevándorláspárti politikát folytasson az EU.

„A döntéshozók pontosan tudták, hogy Magyarország nem fog migránsbarát politikát végrehajtani. A magyar emberek világos döntést hoztak: Magyarország sosem lesz bevándorló ország. Csak mi magyarok hozhatunk döntést arról, hogy kivel akarunk együtt élni és kivel nem. A magyar kormány ennek a döntésnek a végrehajtását fogja képviselni” - mondta Szijjártó Péter.

A miniszter közölte,

a jelentés tele van minősített hazugságokkal, és bevándorláspárti vádiratnak nevezte a jelentést.

Részletesen kifejtette, hogy a jelentés 69 megállapításából 13 olyan, amit tárgyalások útján elrendeztek. 19 ügyben folyamatban van az eljárás, a párbeszéd a kormány és az uniós intézmények között, míg 37 szerinte „teljesen hamis, hazug, alaptalan, Magyarországot sértő pont, aminek semmi köze a valósághoz”.

Színtiszta koncepciós eljárásnak tartja a kormány a Sargentini-jelentés, amelyet készítője úgy állított össze, hogy hivatalos delegáció nem érkezett Magyarországra, kizárólag a kormány ellen szervezkedő civil szervezetek véleményét vette csak figyelembe. Szijjártó Péter megismételte, hogy a magyar kormány szerint:

csalással fogadták a dokumentumot. Emiatt a szükséges jogorvoslati lehetőségeket már vizsgálják,

de részleteket erről nem árult el.

„Minden harcot vállalni fogunk a magyar emberek biztonsága érdekében” - tette hozzá a miniszter.

Egy kérdésre válaszolva a külügyminiszter egyértelművé tette, hogy nem lép ki a Fidesz az Európai Néppártból. Mint mondta, a támogatottságot tekintve a Fidesz a pártcsalád legsikeresebb pártja, és azt szeretné elérni, hogy a néppárt - amelyben a migráció kérdésében nagyon nagy megosztottság van, és a bevándorláspárti álláspont került többségbe - visszatérne a kereszténydemokrata útra.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018