eur:
393.38
usd:
367.83
bux:
66325.88
2024. április 24. szerda György
Forgalmi dugó Budapesten, a Hungária körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fővárosban.
Nyitókép: Mónus Márton

Ezekre figyeljen, ha a fővárosban jár!

Éjszakai futóverseny és előkészületei miatt vasárnap hajnalig több utcát lezártak a fővárosban.

Éjszakai futóverseny és előkészületei miatt lezárták vasárnap hajnalig a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot, ma 19 órától lezárják vasárnap hajnali 1 óráig a Palota utat, a Hunyadi János utat, az Attila utat a Döbrentei tértől az Alagút utcáig és az Alagutat, illetve korlátozásra kell számítani a Dísz téren és a Clark Ádám téren is – közölte a BKK.

Vasárnap üzemkezdetig a 19-es villamos nem közlekedik a Batthyány tér és a Rudas Gyógyfürdő között, a 41-es villamos pedig a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között terelve, a Krisztina körúton át szállítja az utasokat. Ma 19 óráig a 109-es autóbusz meghosszabbított útvonalon, a Clark Ádám térig közlekedik. 19 órától az 5-ös, a 105-ös és a 178-as autóbusz, illetve éjjel 1 óráig a 916-os és a 956-os autóbusz is módosított útvonalon jár, több megálló kimarad. A 16-os autóbusszal a 16A autóbusz útvonalán utazhatnak.

Tart a Nagykörúton a villamospálya felújítása. Ma reggeltől kedd estig a Bérkocsis utcából csak jobbra lehet kikanyarodni a József körútra. A Rákóczi úton a Blaha Lujza térnél a forgalom a befelé vezető oldalon sávelhúzással irányonként két sávon haladhat.

A Szondi utca és a Pál utca között mindkét irányban már korábban buszsávot jelöltek ki, valamint megszűnt a parkolási lehetőség. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár az Oktogon és a Corvin-negyed metróállomás között.

Lezárták hétfőn hajnali 4 óráig a XVII. kerületben, a Ferihegyi úton a Liget sori vasúti átjárót karbantartás miatt. A 98-as, a 146A, a 198-as és a 998-as autóbusz terelve közlekedik, több megállót nem érint.

A hétvégére a Szabadság hidat megnyitották a gyalogosok előtt, a hídon nincs közúti forgalom. Meghosszabbított útvonalon közlekedik a 61-es villamos a Városház térig, az 56A villamos

Kelenföld vasútállomásig, a 72-es trolibusz pedig a Fővám térig jár. A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem jár.

Lezárták a hétvégére a XVI. kerületi Bekecs utcát a Monoki utcánál burkolatjavítás miatt. A 31-es és a 931-es autóbusz terelt útvonalon közlekedik, több megállót nem érint.

Megnyitották és egyirányúsították a Czetz János közt az Attila utcától a Szentendrei út felé. A 34-es autóbusz újra az eredeti útvonalon közlekedik. A felújítás miatt továbbra is le van zárva a Czetz János utca a Czetz János köztől és a Pozsonyi utcáig, valamint a Szentendrei út befelé vezető oldalán a belső sáv, így ott megszűnt a balra kanyarodás lehetősége. A 134-es (a 923-as) autóbusz terelt útvonalon közlekedik, több megálló kimarad.

Az V. kerületi Reáltanoda utcát lezárták a Károlyi utcától a Szép utcáig (a Szép utcába sem lehet behajtani), a Magyar utcát pedig megnyitották a Kossuth Lajos utca és a Henszlmann Imre utca között. Az Irányi utca felől a forgalmat a Ferenciek terén át a Kossuth Lajos utcába terelik. A Magyar utcában továbbra is lezárásra számíthatnak a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között. Ma megnyitották a Gerlóczy utcát a Semmelweis utca és a Károly körút között, valamint a Semmelweis utcát a Gerlóczy utca és a Vitkovics Mihály utca között.

Pesthidegkúton lezárták mára a Templom utca és az Újsor utca kereszteződését 16 és 24 óra között rendezvény miatt.

Időszakos és szakaszos korlátozásra kell számítani ma 17 órától 17:30-ig a Sánc utca–Czakó utca–Hegyalja út–Erzsébet híd–Belgrád rakpart–Szabadság híd–Műegyetem rakpart–Pázmány Péter sétány–Dombóvári út–Rákóczi híd–Soroksári út–Helsinki út–Grassalkovich út–Haraszti út útvonalon motoros felvonulás miatt.

Vasárnap a XI. kerületben, a Bartók Béla úton a Karolina útnál forgalomkorlátozásra számítsanak a felsővezeték karbantartása miatt. A Lágymányosi utcánál a villamospálya felújítása miatt lezárják a befelé vezető belső sávot, csak a külső sávból lehet egyenesen tovább haladni. Hétfő estig a Ménesi útról nem lehet áthajtani a Bartók Béla úton, csak jobbra szabad kikanyarodni. A Csíky utcánál kifelé időszakonként néhány percre megállítják a forgalmat.

A 19-es és az 56A villamos rövidített útvonalon, az északi végállomások és a Szent Gellért tér között közlekedik, a 41-es villamos a Margit híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér között terelve, a Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út útvonalon jár. Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő között pótlóbusszal utazhatnak.

Vasárnap ismét változik a forgalmi rend a Fehérvári út–Etele úti csomópontban. A Fehérvári úton irányonként egy sávban haladhat a forgalom, a kifelé vezető oldalon a belső sávot, befelé pedig a külső sávot zárják le. Az Etele út változatlanul egyirányú marad, a Hengermalom úton és a Lecke utcánál azonban megszűnik a korlátozás.

Ma DH jelzésű, 2624-es acélvázas nosztalgia-villamossal is utazhatnak a 2-es villamos vonalán. SH jelzésű Hófehérke nosztalgiahajó közlekedik a Jászai Mari tér és a Szabadság híd között, de a Margitsziget, szállodák helyett a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű kikötőben áll meg felújítás miatt.

Vasárnap TH jelzésű, 611-es favázas nosztalgia-villamos közlekedik a Szent János kórház-Szent Gellért tér-Szent Lukács Gyógyfürdő-Széll Kálmán tér útvonalon. NT jelzésű IK-260T nosztalgia-trolibusz jár az Arany János utca és a Jászai mari tér között a Hermina út érintésével.

Lezárták a III., Benedek Elek utcát, a Vajda János utcát (oda csak engedéllyel lehet behajtani) és az Angel Sanz Briz utat (volt Jégtörő utca) a bevásárló központ parkolója és a Mozaik utca között, illetve a Mozaik utca mellékágát várhatóan augusztus 18-ig rendezvény miatt. A 226-os autóbusz módosított útvonalon, a Nyugati pályaudvar és az Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigeten lévő megállókat nem érinti. (Sziget 2018)

A X. kerületi Pongrác úton a Kerepesi út felé a Salgótarjáni utcánál sávlezárás nehezíti a közlekedést közműjavítás miatt.

Útszűkületre számítsanak a XIII. kerületben, a Dagály utcában a Váci út után a Népfürdő utca felé közműjavítás miatt.

Sávlezárásra számíthatnak a XI. kerületi Budafoki úton kifelé a Bertalan Lajos utca és a Kruspér utca között egy rövid szakaszon, mert gázvezetéket javítanak.

A XI. kerületben, a Gazdagréti úton a Csíkihegyek utcánál félpályás lezárásra számítsanak vízvezeték-építés miatt.

A XI. kerületi Dombóvári úton a Pázmány Péter sétány irányában a Rákóczi hídi felhajtó előtt útszűkületre lehet számítani, mert új csomópontot létesítenek. A 103V autóbusz Infopark megállóját a Népliget felé áthelyezik.

Közműépítés miatt a Thököly úton kifelé a Stefánia úttól az Ilka utcáig útszűkületre számítsanak. A kerékpársávot ezen a szakaszon lezárták, a Bosnyák tér felé közlekedő 5-ös, 7-es, 110-es és 112-es autóbusz Stefánia út/Thököly út megállóját áthelyezték. A Stefánia úton a Hungária körút felé a Thököly útnál sávlezárásra kell számítani.

A Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sortól a Dembinszky utcáig, illetve a Kós Károly sétányon a Hermina út és a Városligeti körút között sávelhúzás nehezíti a közlekedést vízvezeték-építés miatt.

A Hungária körgyűrűn tart a villamospálya felújítása. A Könyves Kálmán körútról újra lehet balra kanyarodni kifelé az Üllői útra, de a Rákóczi híd irányából a városközpont felé megtiltották a balra kanyarodást. Az Elnök utcánál ideiglenesen kialakított kanyarodó sávból tudnak vissza-, illetve balra fordulni. Az Üllői útról továbbra sem lehet balra kanyarodni a Könyves Kálmán körútra az Árpád híd felé, a befelé vezető oldalon pedig a Rákóczi híd irányában csak egy sáv járható.

Az Elnök utca és a Mester utca között mindkét irányban sávlezárás lassítja a közlekedést. (A Mester utcától a Remíz utcáig korábban kijelölt buszsáv megszűnt.) A Gyáli útról csak két sávból lehet balra kanyarodni a Rákóczi híd felé. A Remíz utcából csak jobbra lehet a Könyves Kálmán körútra kihajtani.

Az 1-es villamos helyett a Népliget és a Közvágóhíd között a 103V, a 153-as és a 153V autóbusszal utazhatnak. (A 103V és a 153-as autóbusz budai végállomásától meghosszabbított útvonalon, a Népligetig közlekedik, a 153V autóbusz pedig napközben a Népliget és az Infopark között jár.)

Az 51A villamos módosított útvonalon a Mester utca/Ferenc körút és a Koppány utca között szállítja az utasokat, nem érinti a Ferencváros vasútállomás-Málenkij Robot emlékhely megállót. Az M3-as és az M4-es metró, valamint a 2-es villamos sűrűbben közlekedik.

Az M3-as metrópótló autóbusz Kőbánya-Kispest felé módosított útvonalon, az Elnök utcán át közlekedik, a Nagyvárad tér és a Népliget megállót áthelyezték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×