eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Mobilparkolás telefonszáma olvasható egy parkolóautomatán Budán, a Dózsa György térnél 2012. augusztus 3-án.
Nyitókép: Földi Imre

Dupla bírságot kapnak a budapesti autósok

Budapest több kerületében nem csak parkolási bírság, hanem kerékbilincs és jár azoknak az autósoknak, akik nem váltanak parkolójegyet.

Az V., a VII., a VIII., a IX., a XI. és a XIII. kerületben is élnek az önkormányzatok a lehetőséggel, hogy a parkolási díj elmulasztása esetén kerékbilincset is felszereljenek az autókra - írja az atv.hu. Így a pótdíjjal és a kerékbilincs leszedésének árával együtt csaknem 20 ezer forintba kerül a szabálysértés.

A parkolójegy megváltásának elmulasztása pótdíj fizetésével jár. Ez 15 napon belül személyautóknak 6380 forintba kerül. Csakhogy kerékbilincs is kerülhet az autóra, ha nem váltanak a sofőrök parkolójegyet: 11 500 forintba kerül a bilincs eltávolítása. Ha 48 órán belül nem jelentkezik a tulajdonos, elszállítják az autót, ez további 17 ezer forint, plusz a tárolás költsége.

Az autósok nem örülnek a dupla bírságnak, de előrelátással és a 2300 forintos regisztrációs díj megfizetésével el lehet kerülni a bilincset. Az okmányirodában megadhatjuk elérhetőségünket, ebben az esetben a kerékbilincs előtt kötelesek értesíteni és negyed órát várni, mielőtt ráteszik. Ilyenkor a szabálysértési bírságot ki kell fizetni, de legalább a kerékbilincselést meg lehet úszni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×