eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Vándorpatkány (Rattus norvegicus) a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy kiállításán 2013. április 25-én. Itt az érdeklődők a rágcsálók csatorna élőhely bemutatóján bepillanthatnak föld alatti világukba.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Patkányok lepték el a békásmegyeri panelek környékét

Féltik a kisgyerekeket a környéken élők. Július elsejétől már nem a Bábolna Bio végzi az irtást.

Óbudán, a Ma­dzsar Jó­zsef utcai csa­ládi házas ré­szen sö­té­te­dés­kor sokan lát­ták, hogy a rág­csá­lók nyü­zsög­nek az utcán – írja a Ripost. Az egyik lakó több mint 30 patkánylyukat mutatott meg a lap munkatársának és elmondta, hogy a házzal szemben álló zajvédő fal alá költözhettek be a rágcsálók. Szerinte talán a piac átalakítása miatt menekültek ide, mert onnan kiszorultak.

A lapnak nyilatkozó szakértő elmondta, hogy a patkány a panelházak pincéjét szereti, ott talál olyan zugokat, ahová be tud bújni. A vécén csak nagyon régi házakban jön fel, mert a bűzelzárón nem tud átjutni. A zajvédő falban ugyanakkor jól érzi magát, főleg, ha van benne hungarocell, mert akkor jó fészket tud csinálni magának.

A szakember lehetségesnek tartja, hogy egy építkezés miatt új helyet kerestek az állatok, mert megijedtek a munkagépektől. A patkány nagyon szereti a diót, ahol van diófa és farakás, oda jó eséllyel befészkeli magát.

Aki Budapest határán belül patkányt észlel, kérheti az ingyenes irtást. Ezt a szolgáltatást évtizedekig a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. végezte, július 1-jétől azonban már nem ez a cég az illetékes.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×