eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit.
Nyitókép: Rosta Tibor

Felvételizők figyelem, fontos határidő jár le éjfélkor

Legkésőbb szerda éjfélig van lehetőség a felsőoktatási felvételi dokumentumpótlására, valamint sorrendmódosításra -- mondta az InfoRádiónak Stéger Csilla, az oktatási hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

Szerda éjfélig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat az idén szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezők, illetve ez a határideje annak is, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - mondta az InfoRádiónak Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

A jelentkezők a pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor még nem csatolt) dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tudják feltölteni, itt követhetik nyomon a jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok elbírálását is.

A jelentkezési helyek számától függetlenül elég mindent egy példányban feltölteni, de arra figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen és tartalmazza a jelentkező személyes adatait.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1-je után megszerzett érettségi dokumentum (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát - így a 2018. május-júniusi érettségi eredményeket sem -, és a 2003. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat.

Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal folyamatosan átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és a jelentkezők ezeket folyamatosan láthatják az E-felvételiben.

Kitértek arra is: ha a diák a jelentkezés benyújtása után szerezte meg a nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

Az eljárás során a felvételizőknek egyetlen alkalommal van lehetőségük módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, ezt szintén szerda éjfélig tehetik meg.

Az E-felvételi felületén a Sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések, de új képzést már nem lehet rögzíteni.

A dokumentumpótlás és a sorrendmódosítás mellett szintén július 11-e a személyes adatok módosításának határideje.

A szeptemberben induló képzések ponthatárait várhatóan július 25-én este hirdetik ki, és ezek elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetők.

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobiltelefonszámukat, még 25-én este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés - amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben - legkésőbb augusztus 5-től az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, arról minden jelentkező e-mailben is értesítést kap - közölte az Oktatási Hivatal.

Stéger Csillával, az oktatási hivatal felsőoktatási elnökhelyettesével készült interjút a cikk alatt hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×