eur:
398.5
usd:
373.43
bux:
69487.97
2024. június 14. péntek Vazul
Nyitókép: Pixabay

Lecsaptak a viharok Magyarország keleti felére - videók

Felhőszakadással, helyenként jégesővel kísért viharok tomboltak a Dunától keletre. Szupercella és tuba is kialakult.

Egy tőlünk északnyugatra elhelyezkedő hideg légörvény határozza meg időjárásunkat. Ennek hidegfrontja érte el hazánkat nyugat felől. A Dunántúl északi felén több helyen 40-45 mm körüli csapadékmennyiség hullott már le.

Keleten a melegebb, labilisabb légkör a csendes eső helyett inkább a zivataroknak kedvezett.Többfelé alakultak ki zivatarok a Dunától keletre fekvő területeken, melyeket kiadós felhőszakadás és néhol jégeső is kísért - írja az Időkép.

A kora délutáni órákban tuba ereszkedett le a Szolnok-Besenyszög között haladó zivatarból:

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére csütörtök éjfélig:

ZIVATAR:

Szerdán főként a Dunától keletre, illetve a Dél-Dunántúlon szórványosan valószínűek zivatarok. Környezetükben néhol lokálisan jelentős mennyiségű (> 25-30 mm) csapadék, szélerősödés (50-75 km/h) és jellemzően kisebb méretű jég (~1-2 cm) előfordulhat. Ezeken a területeken egy-egy heves zivatar sem zárható ki a délutántól késő estig tartó időszakban, melyhez 2 cm körüli vagy kevéssel afeletti jégátmérő, valamint 80 km/h feletti széllökések is társulhatnak.

Éjfél után már elsősorban a Tiszántúlon lehet számítani szórványosan zivatarokra, melyek közül az intenzívebbeket felhőszakadás kísérheti. Holnap reggelre, délelőttre fokozatosan lecseng a zivatartevékenység - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

ESŐ:

A lehulló eső mennyisége az északnyugati, nyugati megyékben néhány helyen a szerdán is meghaladhatja a 15-20 mm-t.

Címlapról ajánljuk
Eb-nyitány: a legutóbbi három tornán bukással kezdtek a németek

Eb-nyitány: a legutóbbi három tornán bukással kezdtek a németek

Németország az utóbbi nagy tornákon nem rajtolt jól. Ez a legkevesebb, amit elmondhatunk a 2016 óta eltelt időszakról. A 2018-as és a 2022-es világbajnokságon, ahogyan a 2020-ról 2021-re halasztott Eb-n is vereséggel rajtolt. De híveik nem ezt emlegetik, hanem hogy 2006-ban, a világbajnokságon, egyébként Münchenben, 4-2-es győzelemmel nyitottak, mégpedig Costa Rica ellen.

Véget ért az érvénytelen szavazatok újraszámolása Budapesten – eldől, ki lesz a főpolgármester

Négy és fél óra alatt végeztek a Nemzeti Választási Iroda munkatársai a főpolgármester-választás 24 592 érvénytelen szavazólapjának ellenőrzésével. Hivatalos eredmény csak a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor kezdődő ülése után lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
Főpolgármester-választás: erre figyel a fél ország, mutatjuk a grafikonokat

Főpolgármester-választás: erre figyel a fél ország, mutatjuk a grafikonokat

Fél Budapest és a fél ország a főpolgármester-választási újraszámlálás eredményére vár. Megnéztük, mit mutatnak a Google számai a főpolgármester-választáshoz kapcsolódó keresési kifejezések, így a budapesti választáson egymással küzdő Karácsony Gergely és Vitézy Dávid esetében, valamint azt, látható-e kiemelkedő internetes keresési érdeklődés a főpolgármester-választási újraszámlálás iránt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×