eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Villámlással érkeznek a viharok Magyarországra

Hidegfront hoz átmeneti lehűlést. Egy lassan mozgó magassági hideg légörvény, és a talaj közelében hozzá kapcsolódó hidegfront éri el Magyarországot szerdán. A front mentén több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok.

Kedden a déli óráktól szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra. Éjszaka a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, ott egyre többfelé fordul elő kiadós eső, zápor, zivatar.

Szerdán az ország északnyugati harmadában jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk. A Dunántúlon több helyen várható újabb - helyenként kiadós mennyiségű - csapadék, máshol inkább csak szórványosan alakul ki zápor, zivatar.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a felhős nyugati tájakon 18, 23, máshol 24 és 30 fok között alakul - közölte az OMSZ.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×