eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újranyitott a Déli pályaudvar, de még vannak korlátozások

Egyes vonatok ismét a Déli pályaudvarról indulnak, de továbbra is vannak korlátozások, emiatt jelentős késésekre kell készülni - közölte a Mávinform.

Korábban azt közölték: a budapesti Déli pályaudvaron tolatás közben kisiklott egy motorvonat és megdöntötte a felsővezeték-tartó oszlopot. Emiatt szüneteltették a vonatközlekedést.

Legfrissebb közleményük szerint hat órától részlegesen közlekedhetnek a vonatok a Déli pályaudvar és Kelenföld között. A nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai, zalaegerszegi és szombathelyi távolsági vonatok ismét a Déliből indulnak, de a főváros felé csak Kelenföldig közlekednek. A pusztaszabolcsi, dunaújvárosi és a székesfehérvári elővárosi vonatok a Déli helyett ugyancsak Kelenföld állomásra érkeznek és onnan indulnak vissza a végállomásukra.

Az érintett dunántúli vonatok a helyreállításig jelentős, 20-60, esetenként 60-90 perces késésekkel közlekednek.

A Mávinform azt kéri az utazóktól, hogy indulás előtt tájékozódjanak az állomásokon az információs szolgálatoknál, továbbá a MÁV-csoport honlapján (https://www.mavcsoport.hu/), illetve a Vonatinfón. Mobiltelefonról a Vonatinfó applikáción keresztül is elérhetők az ezzel kapcsolatos információk, tájékozódni lehet továbbá a MÁVDIREKT információs szolgálatánál is.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×