eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Délmagyar.hu

Titokban érkezett arany Romániából, gépfegyveres rendőri kísérettel

Gépfegyveres rendőrök kísérték az országhatártól Szegedig a Fekete házban hamarosan nyíló arany- és ezüstkincs kiállítást. A Bukarestből indult kollekció biztonsági okok miatt titokban érkezett, a ládák kipakolása pedig szigorú gépfegyveres rendőri felügyelet mellett zajlott le.

Új tárlat építését kezdik meg a Móra Ferenc Múzeum kiállítóhelyén, a Fekete házban: egy Romániából érkező arany- és ezüstkincs kiállítás fogja hamarosan megnyitni kapuit.

Az 1000 arany- és ezüsttárgyból álló kollekció milliárdos, szinte felbecsülhetetlen értéket képvisel.

Az óriási értékű rakomány miatt nem lehetett előzetesen nyilvánosságra hozni sem az útvonalat, sem pedig az érkezés időpontját, így a kollekció titokban érkezett meg Szegedre - írja a Délmagyar.

Az országhatártól a magyar rendőrség biztosított felvezetést a több furgonból álló konvojnak. A Fekete ház elé is szirénázva érkeztek a kincsek, majd a ládák beszállítását gépfegyveres rendőrök biztosították. Hamarosan megkezdődik a kollekció kicsomagolása, installálása: a munkát a román és magyar szakemberek különleges biztonsági intézkedések mellett végzik majd el.

A kiállítás várhatóan július 18-án fog megnyílni Szegeden.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×