eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy repülőgép kémiai szúnyogirtószert permetez Nagykanizsa felett 2016. augusztus 4-én. A központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési programban augusztus elseje és hetedike között légi módszerrel hetvenezer hektáron, földi eljárással pedig több mint negyvenötezer hektáron irtják a vérszívókat.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Össztűz a szúnyogokra

Hét fővárosi kerületben és a Dunakanyarban is irtják a szúnyogokat a héten.

Hétfőtől Budapest III., IV., XIII., XVII., XXI., XXII. és XXIII. kerületében lesz szúnyogirtás, továbbá Csorna térségében, Komárom környékén, a Dunakanyarban, a szekszárdi régióban, Baján és a Tisza-tónál dolgoznak a szakemberek.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy pótolják a kedvezőtlen időjárás miatt korábban elmaradt kezeléseket Békés megyében, Szolnok és Mohács térségében, a Szigetközben, a Balaton környéki települések egy részén és a Dráva mentén is.

A sok eső miatt a Duna felső szakaszán elszórt, kis kiterjedésű szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki. Ezek földi biológiai kezelését a hét első napjaiban elvégzik.

A szúnyoggyérítéshez használt készítmények alkalmazását a közegészségügyi hatóság hagyta jóvá, a hatóanyagot az Európai Unió engedélyezte. A gyérítés hatékonyságát szakértők ellenőrzik. Ahol nem volt eredményes az irtás, ott megismétlik az eljárást.

A katasztrofavedelem.hu weboldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - mondta a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×