INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

rendőrség

rendőrkapitány

ellenőrzés

Nagykanizsa, 2014. szeptember 13. Rendőrök állnak a  Principális-csatorna áradása miatt teljesen lezárt 74-es főút és az M7-es autópálya csomópontjánál Nagykanizsa közelében 2014. szeptember 13-án. Az ár- és belvíz miatt négy dunántúli megyében jelenleg 17 útszakasz, többségében mellékút van teljesen lezárva. MTI Fotó: Varga György

Kiemelt rendőri jelenlétre kell számítani

Infostart

Továbbra is fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a schengeni határral rendelkező nyolc megyében, de a 2015-ben az ország egész területére bevezetett, a fokozott rendőri ellenőrzésre vonatkozó rendőrfőkapitányi parancs hatályát vesztette - írja a Magyar Idők

Balogh János országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében július 1-től szeptember 30-án éjfélig Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási területén - írta a lap.

A döntés értelmében e hónap utolsó napján hatályát vesztette Papp Károly korábbi országos főkapitány azon utasítása, amelyben az ország egész területére rendelt el fokozott ellenőrzést, még a 2015-ös migrációs hullámra válaszul.

A fokozott ellenőrzés célja az illegális migrációval, vagyis az engedély nélkül Magyarországra érkezőkkel kapcsolatos jogsértések visszaszorítása, kezelése, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények és szabálysértések visszaszorítása. Az akció további célja a motorkerékpárosok, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságának javítása, a rájuk vonatkozó szabályok betartatása, valamint az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők kiszűrése. A rendőrségi törvény alapján hozott utasítás szerint az adott területen a rendőrség bárkit igazoltathat akkor is, ha az érintettel szemben nem merül fel konkrét szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja.

Nyitókép: Varga György
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018