INFORÁDIÓ
2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

cafeteria

demonstráció

kormány

költségvetés

szakszervezet

Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Tovább gyűrűzik a cafeteria témája - sztrájkolhatnak a szakszervezetek

Demonstrációra vagy akár munkabeszüntetésre készülnek a szakszervezeti szövetségek, amennyiben változatlan formában alakítja át a cafeteria-rendszert a kormány a jövő évi költségvetésben. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, az érdekképviseletek még a büdzsé július 20-ára tervezett elfogadása előtt megtarthatják akciójukat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Két úton halad a cafeteria-val kapcsolatos szakszervezeti nyomásgyakorlás - jelezte Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

"Az egyik a tárgyalóasztal, a másik pedig az ágazatok közötti együttműködés során vagy egy országos tüntetés, vagy akár egy sztrájk megszervezése"

- mondta az alelnök.

A parlamenti bizottságok elutasították a kormányzati többségnek köszönhetően azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a szakszervezetek támogattak a béren kívüli juttatás ügyében, ezért az MSZSZ attól teszi függővé a tüntetés sorsát, hogy miként alakulnak a megbeszélések a tárgyalóasztal mellett - tette hozzá Székely Tamás.

Mikor lehet a tüntetés?

Az adott szakszervezeti megmozdulás várhatóan első körben a szavazást megelőző, vagy a szavazáshoz köthető időpontra várható, ennek az a függvénye, hogy az egyes ágazatok milyen erővel tudnak csatlakozni - vélte az alelnök.

"Nagyon sok ágazatról van szó, független attól, hogy a versenyszféra, vagy közszféra a munkavállalóit képviselik,

ez az intézkedés nem ágazatspecifikus, hanem munkavállalókat érintő negatív megszorítás"

- mondta.

Nyitókép: Faludi Imre

Kapcsolódó hang

Cafeteria-kalandok - demonstráció lehet
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018