eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Tovább gyűrűzik a cafeteria témája - sztrájkolhatnak a szakszervezetek

Demonstrációra vagy akár munkabeszüntetésre készülnek a szakszervezeti szövetségek, amennyiben változatlan formában alakítja át a cafeteria-rendszert a kormány a jövő évi költségvetésben. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, az érdekképviseletek még a büdzsé július 20-ára tervezett elfogadása előtt megtarthatják akciójukat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Két úton halad a cafeteria-val kapcsolatos szakszervezeti nyomásgyakorlás - jelezte Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

"Az egyik a tárgyalóasztal, a másik pedig az ágazatok közötti együttműködés során vagy egy országos tüntetés, vagy akár egy sztrájk megszervezése"

- mondta az alelnök.

A parlamenti bizottságok elutasították a kormányzati többségnek köszönhetően azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a szakszervezetek támogattak a béren kívüli juttatás ügyében, ezért az MSZSZ attól teszi függővé a tüntetés sorsát, hogy miként alakulnak a megbeszélések a tárgyalóasztal mellett - tette hozzá Székely Tamás.

Mikor lehet a tüntetés?

Az adott szakszervezeti megmozdulás várhatóan első körben a szavazást megelőző, vagy a szavazáshoz köthető időpontra várható, ennek az a függvénye, hogy az egyes ágazatok milyen erővel tudnak csatlakozni - vélte az alelnök.

"Nagyon sok ágazatról van szó, független attól, hogy a versenyszféra, vagy közszféra a munkavállalóit képviselik,

ez az intézkedés nem ágazatspecifikus, hanem munkavállalókat érintő negatív megszorítás"

- mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×