INFORÁDIÓ
2022. november 27. vasárnap
Virgil

szakszervezet

2022.10.27. 08:33

Tesztelné, mennyivel nőnek a kiadásai? Itt a megélhetési kalkulátor

Megélhetési kalkulátor is segítheti a bértárgyalásokra készülő szakszervezeteket és vállalatvezetőket, ugyanakkor az ingyen használható online szolgáltatással bárki megtudhatja, pontosan mennyivel nőtt a megélhetési költsége – mondta Lajtai György, a kalkulátor kifejlesztésének és működtetésének koordinátora.
2022.10.20. 14:22

Horváth Péter: a tanárhiányt nem tudja a rendszer kezelni

A szakszervezetek szerint 16 ezer, a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 4000 tanár hiányzik Magyarországon. A valós szám vélhetően valahol a kettő között van, az eltérés magyarázata pedig az, hogy sok az állandó helyettesítés és a csoportösszevonás. Az is tény, hogy minden évben kétezerrel kevesebb pályakezdő pedagógus áll munkába, mint amennyire szükség lenne, hatezer idős tanár viszont néhány éven belül nyugdíjba megy. Erről a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszélt az InfoRádiónak.
2022.10.07. 14:08

Már a postások is rezsitámogatást akarnak

Egyszeri, 100 ezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kér dolgozói számára a Postások Szakszervezete, az FKF Zrt-hez hasonlóan. Ezt az érdekképviseleti szövetség elnöke közölte az InfoRádióval.
2022.08.30. 18:09

Jön a vasutassztrájk, de nincs mögötte mindenki

A Mozdony és Motorvonatvezetők Szakszervezete nem támogatja a Mozdonyvezetők Szakszervezete által szeptember 5-ére meghirdetett munkabeszüntetést - mondta el Molnár Péter, a szervezet elnöke.
2022.08.24. 13:14

Újból előkerült a vasárnapi boltzár ötlete

"Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne." Ezt a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke hangoztatta.
2022.06.21. 13:58

Jövő évi minimálbér: korrigált a szakszervezeti szövetség

Hétfőn arról jelent meg hír, hogy 8-12 százalékos minimálbér-emelést tartanának jónak a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint ez semmiképp nem tekinthető egységes szakszervezeti álláspontnak és korai számokkal dobálózni.
2022.02.15. 17:29

Sztrájk körvonalazódik a Molnál

Sztrájkbizottságot alakítanak a Mol Nyrt.-nél működő szakszervezetek, mert a munkáltató egyoldalú bérfejlesztést hajt végre, amit a dolgozók nem fogadnak el; a szakszervezetek demonstráció szervezését is megkezdték – közölték az olajipari vállalatnál működő munkavállalói érdekképviseletek.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018