INFORÁDIÓ 
2020. október 31. szombat
Farkas

országos gyógyszerészeti és élelmezés-egészségügyi intézet

vérnyomáscsökkentő

forgalmazás

Vérnyomáscsökkentők forgalmazását függesztették fel

Infostart

A gyógyszerhatóság intézkedése több, különböző gyártó készítményét érinti, az a közös bennük, hogy mindegyik gyártásához használnak valsartant.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI )honlapján megtalálható táblázatban tételesen felsorolják az érintett huszonhét gyógyszert, amelyekben

megtalálható a valsartan nevű, vérnyomáscsökkentő hatóanyag, egy részük pedig vízhajtót is tartalmaz.

Többféle összetételű, erősségű készítmény van a táblázatban, több gyártó termékei. Az OGYÉI mindegyik gyógyszernél közölte a felfüggesztésről szóló határozatokat. Azt írták: bejelentést kaptak, hogy a gyógyszer gyártásához felhasznált hatóanyag feltételezett minőségi hibájával kapcsolatban kivizsgálás indult a gyártóhelyen.

A gyógyszerhatóság a bejelentés értékelése után hivatalból eljárást indított minőségi hiba kivizsgálásáért. Mivel a gyógyszer minőségi hibájának gyanúja merült fel, az OGYÉI az adatok értékeléséig és a kivizsgálás lezárásáig a forgalmazás felfüggesztéséről döntött. Vannak olyan készítmények, amelyeknél csak bizonyos gyártási számú tételeket érint a felfüggesztés - ezt is feltüntették a táblázatban -, a többinél viszont mindegyiket.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018