eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár megnyitja az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által szervezett Családnak lenni című konferenciát az Országház felsőházi termében 2018. május 17-én. A rendezvényen a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság a családok érdekében végzett munkásságáért Pro Familiae Hungariae díjjal tüntette ki Novák Katalint.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kiderült, mi lesz a legújabb nemzeti konzultációban

A gyermekvállalás támogatásáról is kérdezi majd a kormány a lakosokat ősszel, a következő nemzeti konzultációban – erről is beszélt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Jövőnk a gyermek elnevezésű konferencián.

A kormány célja, hogy az élet minden területén jelenjen meg a családközpontú, a demográfiai szempontokat előtérbe helyező gondolkodás – mondta Novák Katalin a Jövőnk a gyermek – Párbeszéd a családokért konferencián. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországot évtizedek óta érinti a demográfiai krízis. Mint mondta, a kormány a helyzet javításán dolgozik.

A jövő évi költségvetésben megkétszerezték az eddigi családoknak jutó támogatásokat, így meghaladja a kétezermilliárd forintot az erre szánt összeg. „Mérsékeltük a népességfogyás ütemét, nőtt a gyermekvállalási kedv, növekedett a születések és a házasságkötések száma, csökkent a válások és abortuszok száma” – fogalmazott.

Novák Katalin közölte, hogy az őszi nemzeti konzultációban a kormány a családpolitikáról is kérdezi majd a lakosokat. Várják a visszajelzéseket – a többi között – a főállású anyaságról, a munka és a család megteremtéséről, a családbarát közigazgatás kérdéséről, a közgondolkodás kialakításáról, valamint a felelős gyermekvállalás és családi nevelés témájában is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×