eur:
394.73
usd:
370.79
bux:
65276.41
2024. április 23. kedd Béla
Lánczi András, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnöke a Nemzeti kultúra - társadalom, gazdaság, jólét című konferencián az Országház Felsőházi termében 2016. január 12-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Lánczi András: a politikában minden szó többértelmű

Amikor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a következő ciklusban új dolgokat szeretne csinálni, az nem a célokra vonatkozik, hanem az új eszközökre, például az új kormány összetételére – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Lánczi András.

A negyedik Orbán-kormány munkáját az előző ciklusok meghosszabításaként kell felfogni – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor a következő ciklusra valami újról beszélt. „Az új az azt jelenti, hogy megújítjuk azt, amit eddig szerettünk volna, még jobban előhozzuk” – fogalmazott. „A politika nem egy terv, amit végre kell hajtani, hanem a politika egy állandó reagálást igényel, állandó érzékenységet” – tette hozzá.

Lánczi András szerint amikor Orbán Viktor új dolgokról beszél, az nem a célokra vonatkozik. A miniszterelnök új eszközökkel érné el céljait, ezt mutatja az új kormány összetétele. „Látjuk, hogy nem minden miniszter politikus” – emelte ki. A Budapesti Corvinus Egyetem rektora emlékeztetett: a kormányfő „maga szeretne kormányozni, tehát sokkal aktívabban belépni a kormányzati folyamatokba, mint ahogy azt korábban tette”.

Minden politikus azt mondja, hogy újat akar, ez szinte elengedhetetlen feltétele annak, hogy valaki ma politizáljon – mondta Lánczi András. „Az a politikus, aki nem őszinte, az le fog lepleződni” – hangsúlyozta a rektor, aki szerint nem kifizetődő a politikában nem őszintének lenni. „Minden szó a politikában többértelmű, és mindig értelmezendő” – tette hozzá. Lánczi András hangsúlyozta: éppen az értelmezés sokfélesége miatt kell eltalálni azt a retorikai szintet és összetételt, ami meggyőzi az embereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×