eur:
393.09
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Húszezer forintos bankjegyek részlete.
Nyitókép: MTI

Újabb jelentős kedvezmény a nyugdíjasoknak

Minden akadályt megszüntet a kormány a nyugdíjasok munkavállalása előtt - közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyúttal azt is bejelentette, hogy a nyugdíj mellett dolgozóknak csak személyi jövedelemadót kell majd fizetniük.

Ha valaki nyugdíj mellett vállal munkát, más közterhet nem kell fizetnie, csak és kizárólag szja-fizetési kötelezettsége lesz (15%), és az csak a munkabért terheli - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

A nyugdíjfolyósítást nem kell felfüggeszteni, ha a nyugdíjasok munkában szerzett jövedelme eléri a minimálbér 12-szeresét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a módosítás mikor léphet életbe.

Szerdán Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt arról, hogy a több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek továbbfoglalkoztatásának eszköze lehetne, ha a nyugdíjba lépő dolgozók járulékterhe csökkenne. Ő akkor lépcsőzetes csökkenést javasolt.

A nyugdíjemelés mértéke

Tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek a 2019-es költségvetés tervezetét. Ebből kiderült, mennyivel tervezik emelni a nyugdíjakat. Varga Mihály már akkor megerősítette, a nyugdíjasok foglalkoztatásában szeretnénk elérni, hogy ha egy nyugdíjas akar, munkába tudjon állni, munkáját semmilyen közteher ne terhelje.

A nyugdíjak megtartják reálértéküket, az infláció mértékével emelkednek, ez 2,7%-os emelést jelent. Emellett lesz nyugdíjprémium és megmarad a Nők 40 program,

ami 40 év munka után lehetővé teszi a nők számára a nyugdíjba vonulást.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×