INFORÁDIÓ 
2019. március 24. vasárnap
Gábor, Karina

gulyás gergely

nyugdíj

nyugdíj

Húszezer forintos bankjegyek részlete.

Újabb jelentős kedvezmény a nyugdíjasoknak

Infostart

Minden akadályt megszüntet a kormány a nyugdíjasok munkavállalása előtt - közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyúttal azt is bejelentette, hogy a nyugdíj mellett dolgozóknak csak személyi jövedelemadót kell majd fizetniük.

Ha valaki nyugdíj mellett vállal munkát, más közterhet nem kell fizetnie, csak és kizárólag szja-fizetési kötelezettsége lesz (15%), és az csak a munkabért terheli - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

A nyugdíjfolyósítást nem kell felfüggeszteni, ha a nyugdíjasok munkában szerzett jövedelme eléri a minimálbér 12-szeresét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a módosítás mikor léphet életbe.

Szerdán Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt arról, hogy a több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek továbbfoglalkoztatásának eszköze lehetne, ha a nyugdíjba lépő dolgozók járulékterhe csökkenne. Ő akkor lépcsőzetes csökkenést javasolt.

A nyugdíjemelés mértéke

Tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek a 2019-es költségvetés tervezetét. Ebből kiderült, mennyivel tervezik emelni a nyugdíjakat. Varga Mihály már akkor megerősítette, a nyugdíjasok foglalkoztatásában szeretnénk elérni, hogy ha egy nyugdíjas akar, munkába tudjon állni, munkáját semmilyen közteher ne terhelje.

A nyugdíjak megtartják reálértéküket, az infláció mértékével emelkednek, ez 2,7%-os emelést jelent. Emellett lesz nyugdíjprémium és megmarad a Nők 40 program,

ami 40 év munka után lehetővé teszi a nők számára a nyugdíjba vonulást.

Nyitókép: MTI
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018