eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségű távvezetékekre. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

Több mint 600 helyszínen volt szükség a tűzoltók beavatkozására tegnap a heves viharok miatt – mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Tegnap folyamatosan dolgoztak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei, szinte az ország egész területén – hangsúlyozta Hajdu Márton. Az Katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: szerda este elsősorban Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egyes területét érintette a vihar. Egész nap több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt. Az említett térségekben főként az erős szél miatt kidőlt fákhoz és a nagy mennyiségű csapadék okozta vízkárhoz hívták a Katasztrófavédelem szakembereit.

Megerősített szolgálatra kizárólag a megnövekedett hívásszám fogadása és a bejelentések kezelése érdekében volt szükség. Ezért helyszíni operatív törzseket is üzemeltettek – árulta el Hajdu Márton. A beavatkozói állomány létszámának emelésére nem volt szükség – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×