INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

katasztrófavédelem

vihar

tűzoltó

Kecskemét, 2018. június 13. Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségű távvezetékekre. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

Több mint 600 helyszínen volt szükség a tűzoltók beavatkozására tegnap a heves viharok miatt – mondta az InfoRádiónak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Tegnap folyamatosan dolgoztak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakemberei, szinte az ország egész területén – hangsúlyozta Hajdu Márton. Az Katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: szerda este elsősorban Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egyes területét érintette a vihar. Egész nap több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt. Az említett térségekben főként az erős szél miatt kidőlt fákhoz és a nagy mennyiségű csapadék okozta vízkárhoz hívták a Katasztrófavédelem szakembereit.

Megerősített szolgálatra kizárólag a megnövekedett hívásszám fogadása és a bejelentések kezelése érdekében volt szükség. Ezért helyszíni operatív törzseket is üzemeltettek – árulta el Hajdu Márton. A beavatkozói állomány létszámának emelésére nem volt szükség – tette hozzá.

Nyitókép: Ujvári Sándor

Kapcsolódó hang

Több mint 600 alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar miatt
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018