eur:
394.66
usd:
369.63
bux:
65296.67
2024. április 23. kedd Béla

Megkezdték a városligeti mélygarázsok építését

Megkezdték a mélygarázsok építését a Városliget közelében. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban azzal indokolta a lépést, hogy minél több zöld területet szeretnének kialakítani a környéken.

Az Állatkerti körúton 700, a Hermina úton 275, a Dózsa György úton pedig 800 férőhelyes földalatti parkolókat terveznek megépíteni. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott: a környező utcák lakói kedvezményesen parkolhatnak majd. A négy emeletes, közel 30 000 négyzetméteres Dózsa György úti garázs vastag földréteggel és „látványos növényzettel” lesz borítva.

„Külön beállót kapnak a mozgássérültek járművei, a motorosok, az elektromos autók” – árulta el a vezérigazgató, aki hozzátette, hogy kerékpártárolót. sőt öltözőt is kialakítanak az építményben, hogy a park nyújtotta sportlehetőségeket kényelmesen vehessék igénybe az autóval érkezők. Hozzátette: remélhetőleg így tisztul a park levegője, csökken a zajterhelés és biztonságosabbá válik a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

Pont ott szenved a német gazdaság, ami Magyarországnak a legjobban fáj

A francia és a német gazdaság vegyes jeleket mutatott a legfrissebb bmi-adatokban: Franciaországban tíz hónapos csökkenő üzleti aktivitás után stabilizálódott a helyzet, Németországban pedig ismét növekedésnek indult. De mindkét országban a szolgáltatási szektor húzta fel az adatokat. Magyar szempontból aggasztó lehet, hogy az exportorientált ágazatok – főként a járműgyártásban – csökkenő megrendelésállományról számoltak be Németországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×