eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A Városligeti-tó részlete, balra az 1989-ben megnyílt Robinson Étterem. Előtéreben az egész évben feltöltött tó szökőkútja, háttérben a világhírű Gundel Étterem és a Fővárosi Állat - és Növénykert bejárati főépülete. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Tilos a szökőkutakban hűsölni

A fővárosi köztéri szökőkutakat nem lehet fürdésre használni, inni is csak azokból szabad, amelyeket megjelölnek.

A köztéri szökőkutak április közepétől október végéig működnek kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken – mondta az InfoRádiónak Dékány Szilveszter. A Főkert Zrt. ezek mellett több mint száz víz- és ivókutat, valamint csobogót is üzemeltet – emelte ki a kommunikációs csoportvezető. Ezeket folyamatosan ellenőrzik és kezelik, hogy mindig megfelelően működjenek. Meghibásodott eszköz esetén bejelentést lehet tenni a vállalatnál, és szakembereik helyreállítják.

A parki köztéri szökőkutakban a fürdés tilos

– hívta fel a figyelmet Dékány Szilveszter. Az ilyen berendezések elsősorban esztétikai céllal épültek, és

a vízminőségük, műszaki hátterük nem felel meg a biztonságos fürdőzés feltételeinek.

A kommunikációs csoportvezető mindenkit óva int attól, hogy a nyári hőséget a kutak vízével tegyék elviselhetőbbé, inkább a publikus légkondicionált helyiségekben való hűsölést javasolja a szakember.

Azok a kutak, melyekből ivóvíz folyik, meg vannak jelölve, ezekből bárki bátran ihat.

A szakember hangsúlyozta, hogy csak az erre vonatkozó jelzéssel ellátott szökőkutakból szabad inni, mert nem tudják garantálni, hogy folymatosan ivóvíz-minőségű víz legyen ezekben a kutakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×