eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az új Duna-híd tervpályázat egyik tervezője a konferencián

Reneszánszát éli a hazai hídépítés - elkezdődtek a Hidász napok

A hídépítés ma Magyarországon reneszánszát éli - mondta el az InfoRádiónak Sitku László, a Hidászokért Egyesület elnöke a háromnapos siófoki Hidász napok kezdetén.

A Hidász napok a hazai hidásztársadalom legnagyobb rendezvénye, ahol az ország különböző területein dolgozó kollégák gyűlnek össze és tapasztalatot cserélnek - mondta az InfoRádióban Sitku László, a Hidászokért Egyesület elnöke.

Elemzik a hídépítési piac helyzetét is: milyen projektek készültek el, milyen új műszaki megoldások jelentek meg a piacon, illetve jövőképet is próbálnak rajzolni. "Szerencsénk van, mert

a mostani időszakban a hídépítés a reneszánszát éli, rengeteg híd épül Magyarországon, hála az infrastrukturális fejlesztéseknek".

Sitku László szerint minden kornak megvannak az aktuális hídtípusai, és amikor híján voltak a forrásoknak, akkor sok előregyártott szerkezet épült. Kiemelte: az elmúlt évtizedekben már elindult a látványosabb, esztétikai élményt adó hídszerkezetek építése.

Ikonikus híd épülhet

Az új Duna-híd tervezésénél a megrendelő fővárosnak kifejezett célja volt az, hogy teljesen újszerű szerkezetet készíttessen, tehát egy olyan pályázatot írt ki, ahol az esztétika játszott szerepet - mondta az egyesület elnöke. Hozzátette azt is, hogy

a Lánchíd és az Erzsébet híd mellett a harmadik ikonikus híd lehet Budapest életében az új Duna-híd.

Az emblematikus hidak nagy völgyeket és nagy folyókat hidalnak át. Kis hidakból ritkán lesz emblematikus híd, ahhoz azért több évszázadnak el kell telnie - összegezte Sitku László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×