eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Növeli az általános tartalék összegét a jövő évi költségvetésben a kormány - a nap hírei

A globális migrációs folyamatokkal is indokolta az alaptörvény módosítását a parlamentben az igazságügyi miniszter. Bizalmat szavazott a Giuseppe Conte vezette új kormánynak az olasz szenátus.

A jövő évi költségvetésben 50 százalékkal növeli az általános tartalék összegét a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a kormányzati tájékoztatón elmondta: a kabinet a tervek szerint jövő szerdán mutatja be a jövő évi büdzsé tervét, amelyet a parlament július 20-án fogadhat el.

Az illegális migráció szervezésének büntethetőségét nevezte a Stop Soros törvénycsomag céljának a javaslat általános vitájában Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Előzőleg a javaslatcsomaghoz kapcsolódó alaptörvény módosítást a globális migrációs folyamatokkal indokolta Trócsányi László igazságügyi miniszter. Az ellenzéki pártok bírálták a Stop-Soros törvényjavaslatot és a hozzá kapcsolódó alap-törvénymódosítást.

A magyar-német párbeszéd erősítését szorgalmazta az egységes uniós fellépés fontossága miatt Berlinben a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a német diplomácia irányítójával, Heiko Maas-szal tartott megbeszélés után hangsúlyozta: Berlin és Budapest egyetért abban, hogy olyan Európai Unióra van szükség, amely élen jár az Európát körülvevő térségek fejlesztésében.

Megkezdi új autógyára építését Kecskeméten a Mercedes-Benz Cars. A beruházás 320 milliárd forintból valósul meg és több mint 2500 új munkahelyet teremt. Az üzemben a tervek szerint 2020-ban indul a termelés.

A szolgáltatások, a fogyasztás és a beruházások húzták a bruttó hazai termék első negyedévi növekedését. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a bővülés 4,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az Erzsébet hídon átmenő távhővezeték kiépítésével megkezdte a Főtáv a budapesti belváros bekapcsolását a távfűtésbe. Mitnyan György vezérigazgató elmondta: a beruházás költsége csaknem 5 milliárd forint. Hangsúlyozta: a távfűtés szélesebb körű használata érzékelhetően csökkentené a légszennyezettséget Budapesten.

Bizalmat szavazott a populista Öt Csillag Mozgalom és az euroszkeptikus Liga szövetségével létrejött, Giuseppe Conte vezette új kormánynak az olasz parlament felsőháza, a szenátus. Szerdán a képviselőházban rendeznek bizalmi szavazást, ahol a két kormánypárt még határozottabb többséggel rendelkezik.

A szingapúri Sentosa szigetén lesz Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozója június 12-én - jelentette be a Fehér Ház. A tárgyalás napirendjéről részleteket egyelőre nem lehet tudni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×