eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. működő autógyára szomszédságában felépülő új gyár építési területe a digitális alapkő elhelyezése napján, 2018. június 5-én. A beruházás egymilliárd euróból, mintegy 320 milliárd forintból valósul meg és több mint 2500 új munkahelyet teremt.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Új gyárat épít a Mercedes-Benz Kecskeméten

A Mercedes-Benz Cars megkezdi új autógyára építését Kecskeméten, a beruházás egymilliárd euróból, mintegy 320 milliárd forintból valósul meg és több mint 2500 új munkahelyet teremt. Az új gyárban a termelés a tervek szerint 2020-ban indul.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mercedes már működő autógyára szomszédságában felépülő új gyár digitális alapkövének elhelyezése előtt kedden a helyszínen elmondta: rendkívül magas technológiai színvonalat képviselő és hozzáadott-értéket előállító beruházás valósul meg Kecskeméten. Hozzátette: ma Magyarországon hatezer német vállalat 300 ezer magyar embernek ad munkát. Az összes Magyarországra érkezett külföldi működő tőke egynegyede német vállalatok nevéhez, beruházási ddöntéseihez fűződik - közölte.

Úgy vélte, az új gyár megvalósítása történelmi pillanat nemcsak Kecskemét és Magyarország, hanem a Daimler AG életében is.

A 37,5 millió eurós vissza nem térítendő kormányzati támogatással megvalósuló új beruházásról elmondta: az lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások - köztük a magyar kis- és közepes vállalkozások - számára, hogy bekapcsolódjanak a világgazdasági folyamatokba, hiszen a 2016-ban mért 30 százalék után 2017-ben már 50 százalékos magyar beszállítói arányt tudott felmutatni a Mercedes Kecskeméten.

Szijjártó Péter megköszönte a Kecskeméten 2012 óta működő Mercedes-gyár munkavállalóinak a teljesítményét, hiszen mint mondta, ez volt az alap a következő beruházáshoz.

Az eseményen Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, "Kecskemét otthont kínált számunkra és mi otthon is érezzük itt magunkat". Hozzátette, bizonyítja ezt az új beruházás is. Kiemelte: történelmi esemény ez a Mercedes és Kecskemét 2009 óta tartó kapcsolatában, ami egy sikeres ipartörténet.

Elmondta, a két gyár ugyan külsőleg hasonló lesz, de belül egészen más lesz minden. Christian Wolff hozzátette: a modern digitális technológiákkal jelentősen növekszik majd a gyártókapacitás, új munkahelyek jönnek létre, és sok lesz az új feladat is.

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja elmondta, az egymilliárd eurós beruházással a Mercedes-Benz az első full-flex gyárát hozza létre Magyarországon. Közölte, a gyárban rugalmasan, egyazon gyártósoron állíthatók elő a különböző modellek a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinon át a különböző meghajtással rendelkező járművekig, az elektromos autókat is beleértve. Elmondta,

ezzel továbbfejlesztik a Factory 56 gyártási koncepcióját, és új fejezet kezdődik a Mercedes történetében.
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×